Luther ja verot

LutherHS20171029.JPG

Helsingin Sanomien 29.10.2017 lehti oli harvinaisen painava, asiallisesti; hieno journalismia. Samassa lehdessä selvitettiin Anna-Stina Nykäsen laajassa ja asiantuntevassa artikkelissa uskonpuhdistuksen sisältöä ja Marko Junkkari toi julki salaperäisen 700 miljoonan euron yhteisöveron maksajan.

Lutherilaisuus

Kaikki me tykkäämme jutuista, jotka vahvista käsityksiämme – uskoa.
Anna-Stinan Nykäsen juttu ja sen jatkona olevat uudelleen käännetyt 500 vuoden takaiset 95 teesiä tempaisivat mukaansa. Nimittäin olen pitkää epäillyt, että kritiikitön suhtautuminen esimerkiksi katoliseen kirkkoon vie hakoteille. Tämä arkipäiväinen lutherilaisuus, jota ei sovi sotkea myöskään reformistiseen menestyksen teologiaan on niin viisasta kuin uskonto olla voi.Se jopa ymmärtää veronmaksun

Kaho 3


Marko Junkkari on löytänyt suuria myyntivoittoja tehneen Suomessa toimivan pöytälaatikkofirman Kaho 3, jonka juuret ovat Supercellissä :

Supercellin perustajat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja asettivat kaupan ehdoksi sen, että yhtiö säilyy suomalaisena. 

Junkkarin mukaan Kaho 3 on suomalaine  ensissijassa tästä syystä ja osittain siksi, että Suomen yhteisöverotus oli selkeää, ja että Kataisen hallituksen 20 prosenttiin alentama verotaso oli alhainen. Siksi järjestely sopii uusille omistajille, jotka sittemmin tekivät ostoksellaan komean tilin, josta nyt 700 miljoonan verot tulivat.
Verojen maksamista Suomeen ovat Paananen ja Kodisoja perustelleet kauniisti palautuksena siitä, mitä he ovat Suomelta saaneet. Harva huomaa, että globalisaatiosta on hyötyäkin, jokainen suomalainen sai 130 euroa.

Suomen nettomaksu EU:lle oli viime vuonna 488 miljoonaa euroa eli 89 euroa asukasta kohden. Nettomaksu pieneni 321 miljoonalla eurolla toissa vuodesta, jolloin se oli 809 miljoonaa euroa (148 euroa asukasta kohti). Nettomaksu oli 0,23 prosenttia suhteessa Suomen bruttokansantuloon. VM 16.8.2016


Hieno teko asian selvittäminen, mutta siitä seuraakin kysymys:

Miksi yhteisöverojen maksajat pidetään salassa, emme tiedä  sitä, miten valtion yhtiöt toimivat. Nekin ovat saaneet kaiken ja vähän päälle Suomesta, mutta eivät suinkaan kiltisti maksa veroja.  Esimerkiksi emme saa Naantalissa julkistaa, mitkä firmat tänne veroja maksavat. Päättelemällä tiedämme, että pahimmillaan pari vuotta sitten Nesteeltä ei ole herunut Naantalille juuri mitään. Muutos on tulossa, niin toivomme. Mutta miten jatkossa toimitaan, siihen voisi olla vaikutusta sillä, että asia olisi kansalaisten tiedossa.

Kuvakaappaukset ovat Hesarin verkkosivuilta

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!