Lomalle

FT20130626.JPG

Sote-lakia valmistelevan työryhmän raportti jätti suuren joukon avoimia kysymyksiä, mm. sen, miten toimii päätöksenteko eri portaissa ja mikä on yliopistosairaaloiden hallintomalli.  Raportin tavoiteaikataulu on hallituksen linjausten mukainen, eli lakiesitys on tarkoitus saada eduskuntaan keväällä ja voiman seuraavan vuoden alusta. Sote-alueiden toiminta pitäisi käynnistyä viimeistään vuoden 2017 alussa. Kuntalehti 27.6.2013

Sote-uudistuksesta siis pääsemme taas lausumaan ja saa sitten nähdä, miten tällä kerralla ne jätetään huomioon ottamatta. Asiassa on monia avoimia kohtia ja epäilykset eivät ole juurikaan vähentyneet. Ihmeellistä on , että Kataisen hallituksen puolueet eivät tarttuneet Kuntalaissa Eero Heinäluoman oljenkorteen. Vaalitappio, jota rakennettaan, tulee olemaan ansaittu.

Pankkiasiat tullaan ratkaisemaan yhteisymmärryksessä tulevaisuudessa EU:ssa. Hyvä sekin, että on suunta, vaikka ajankohtaiset ratkaisut odottavatkin Saksan vaaleja.
Jyrki Katainen on jotain oppinut: Hän sanoi, ettei huippukokous poista nuorisotyöttömyyttä, niskalenkit ja fantastiset on siivottu puheista. Saa nähdä onnistuuko tyllin muutos.

Ilkka Kanervan käräjäoikeuden tuomion  kaatuminen ei ollut  asiallisesti ajatellen ihme. Ilkka Kanerva ei todellakaan ole ajanut kenenkään kaava-asioita. Hän ei ole ollut niistä edes kiinnostunut.
Mutta yllätys oli, että tässä julkisessa jumputuksessa Hovi-oikeus pystyi näkemään varsinaisen rikosjutun erillään siitä julkisesta kuvasta, johon Ike ja hänen apurinsa olivat suhteellisuudentajuttomuudessaan ajautuneet.
Rikollisuus ja tyylittömyys ovat eri asioita.

Kuvaksi pistin tähän viikolla ilmestyneen FT:n verkkosivujen otsikoita, joissa oli melko paljon synkkiä sävyjä: Kiina ja Japani vuoden 1914 asetelmissa analogisesti. Martin Wolf taas varoitteli varomattomuudessa kun ollaan kiristämässä rahapolitiikkaa. Italia iskun kohteena ja Draghilta odotetaan toimia.

Paremminkin voisi olla, mutta ei tällä hetkellä .Lukemat  29 - 90 - 25. ja arvaatte varmaan mistä lukemat ovat?

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!