Livonsaari kelpaa esikuvaksi paikallisuudesta

Livonsaarip20130615.jpg

Livonsaaripäivä  15.6.2013 kerää 1.000 osallistujaa, kertovat puuhamiehet ja naiset ylpeänä seurojentalon pihamaalla.

Ihan mukavaa oli aurinkoisena päivänä puhua paikalle tulleille. Eiväthän kaikki viitsi eikä jaksa kuunnella. Mutta ei laskaan vedetty, kun aiheesta kehuin kylän saavutuksia. Kirjoituksia palstalla aiheesta enemmän.

Sitten vähän tästä  keskittämispolitiikkasta, jota nimitetään kuntarakenne tai sote-uudistuksesksi.

 Kun säästää pitää,ja kun ei itse sellaisia viitsi tehä, niin vieritetään pallo kunnille ja  niinpä sitten kolmen entisen ministerin lamppu syttyi Jan Vapaavuori, Jouni Backman ja Osmo Soinivaara laativa kuntarakenneuudistuspaperin, josta tuli hallitusohjelman ja jossa usko pannan kuntien yhdistämisen säästöjä tuomaan vaikutukseen. Mitään näyttöä säästöistä ei ole olemassa eikä esitetty. Vain hurskas toivo. Idean hyvänä puolena oli, että murheet siirretään  muille eli kuntapäättäjille.

Suomen Kuvalehdessä Osmo Soininvaara jatkaa tätä ristiretkeä:

  • Kaupunkiseuduilla ongelmana ei ole palvelujen järjestäminen vaan kuntien välinen osaoptimointi, joka vaurioittaa kuntien kehitystä pitkäaikaisesti. Selkeimmin tämä näkyy Turun seudulla, joka on riidellyt itsensä maakuntasarjaan, vaikka Turulla olisi ollut kaikki mahdollisuudet kehittyä maan toiseksi merkittävimmäksi kaupungiksi.

Lyhyesti vastaamme, että seutu ei ole riidellyt, Turku kylläkin. Seudun muiden kuntien aktiivisuus on onneksi korjannut Turun tunaroinnin, joka alkaa olla takana päin virheistä suuren osan. Alueen ja koko seudun ja myös Turun onneksi. En pistä tikulla silmään kun muistutan Nesteen ja Muumimailailman kohtaloista.
Soininvaara ehdottaa, kun pakkoa ei saa käyttää, niin pakottavaa metropolihallintoa. Ja nyt puhun politiikkaa: Eikö olekin ihmeellistä, että kaiken maailman vapauksien puolesta saarnaava vihreä vaatii pakkoa ja kilpailun estämistä. Ja sitten ihmetellään miksei politiikan tekijöihin luoteta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!