Linjauksia kaupunginhallituksessa

Naantalin kaupunginhallitus ei ottanut Sote-lautakunnan maksujen korotusesitystä käsittelyyn. Kokoomuksen ja Keskustan äänin ylärajaan korotus jäi voimaan. Sosialidemokraattien lisäksi Hannu Aallon,sd esitystä tuki Vilhelm Junnila,ps. Vasemmistolaiset lautakunnan jäsenet ovat puolustaneet Rannikkoseudussa korotuksen vastaista esityksiään ja osoittaneet, että vertaus Turkuun ontuu, koska siellä on maksusta vapautettuja ryhmiä ja toiseksi siksi, että korotuksilla saatava 250.000 euroa on korvattavissa muilla keinoille.
Kun Naantalissa verrataan Turkuun ja naapureihin, niin olisi ehkä paikallaan linjata sitten myös kaikkia kansalaisia koskeva kunnallisveron taso maksuihin eli maksut suhteessa kunnallisveroon eikä päinvastoin. Jos meillä on varaa pitää edullista kunnalisveroe, niin miksei myös kohtuullisempia maksuja.

Naantalin kaupunginhallitus puolsi yksimileisesti nousevaa monipolttoainelaitosta palvelevaa bioenergian käsittelylaitoksen sijoitusta uuteen paikkaan Viestitiellä siis Vanton risteyksestä satamaan menevän kadun varrella. Raision kaupunginhallituksella on vieläkin vaikka paikka on rajasta kaukana edelleen huomauttamista.
Kirjoituksia palstalla on tätä hankkeen kulkua käsitelty Mikko Rönnholmin kirjoituksessa.

Apteekkijuttu näyttää olevan jonkinlaista myrkkyä.
Sapettaa varmaankin se, että kaverikapitalismin jalosta hengestä huolimatta taitaa nyt käydä niin, että monopolin suojelulle ei enää löydykään enemmistöä. Tasavallan hallituksin hapuilee apteekkarien suojeluohjelmassa ja ehkä Naantalissakin käy niin, että edesmenneen Pekka Hjeltin aloite saa vihdoinkin tukea. Rymättylän toimipiste on nyt se oljenkorsi, jossa Kokoomus roikkuu. Tästäkin löytyy juttu tältä palstalta kirjoituksia osioista.

Päivä oli Kokoomukselle huono myös siksi, että jo melkein verkossa ollut iso kala eli Mannerin Juha uskoi sisäistä ääntään tai sitten Tom Björkskogia enemmän ja valitsi sitoutumattoman Kristillisen liiton listat eli jatkaa kirkkovaltuustossa valitsemallaan linjalla.

Kaupunginhallitus kuuli sivistystoimen Maisema-mallin tuloksia viimeisen kerran. Mallin käyttökelpoisuus on vertailukuntien vähäisyyden vuoksi. Vertailu on välttämätöntä, vain siten tiedetään missä mennään ja mitä pitäisi parantaa. Eli Maisema mallista luopuminen ei saa johtaa vain omaan napaan tuijottamiseen, mikä taisi olla ongelmana ennen Sipposen Kallun Grillin aikoja.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!