Linjauksia

Naantalin kaupunginhallitus teki päätöksiä.

Luotosen entisen puutyöverstaan paikalle Lietsalassa saa rakentaa poikkeusluvalla asuntoja.
Hannu Aalto, sd ehdotti tontin kaavoittamista ja piti menettelyä ennakkopäätöksenä ja että se merkitsee kaavoituskorvausmenetystä 40.000 – 100.000 euroa. Tätä tarkoittava palautusesitys sai taakseen myös Vasemmistoliiton Terhi Kärkkäisen.

Kukolan rannasta myydään laivanvarustaja Jussi Mälkiän yhtiölle Aura Marelle Korjaustelakan länsipuolelta maata ja vesialuetta 610.000 eurolla. Työpaikkoja odotetaan parikymmentä ja rakennuspinta-alaa pitäisi syntyä 2.000 neliötä. Jussi Mälkiä on menestynyt idearikkaana ja modernina laivanvarustajana suorastaan esimerkillisesti. Jos hänen kosketuksensa saisi Kukolankin kukoistamaan.

Maustekaupunki Naantali kehittyy, kun Mauste Sallinen haluaa laajentaa toimintaansa. Positiivista meininkiä.

Kultaranta Golf on saamassa lisämaksuaikaa 3,5 prosentin korolla Santalantien tonttien maksujen pidennystä vuoden loppuun asti. Asia on vähän hankalan oloinen, kun helposti pahansuopaiset voivat tilanteesta tehdä ties minkälaisia johtopäätöksiä. Naantali suhtautuu suuria sijoituksia tehneiden KG:n omistajien toiveeseen suopeasti.

Ja sitten pari ikuisuusjuttua:

Lammasluoto oli taas äänestyksessä: 6-5 tuloksella.
Joku jo epäilee, että mitä järkeä on uudestaan ja uudestaan äänestää samasta asiasta, jossa konnat (kirjoitusvirhe tarkoitin kannnat mr) ovat selvät. Tästä saa kiittää ja syyttää enemmistössä olleita, jotka väittivät aikoinaan, että demarit olivat hyväksyneet kaavoituksen tavoitteet kaavoituskatsauksen yhteydessä. Se oli pikkunäppärää olevinaan ja siitä tämä nykyinen turhauttava käytäntö johtuu.

Naantalin Energian siirtohinnat

Naantalin Energia on innokas julkistaja. Se onnistuikin hyvin Carunan varjossa olemaan puhtoinen pienkorottaja.
Mutta tikulla silmään, nyt muistellaan vanhoja:
Kun Turku Energia tarjosi jo vuosia sitten Naantali Energiasta toistakymmentä miljoonaa, se lupasi pitää siirtohinnat Turun tasolla. Naantali päätti yksimielisesti pitää yhtiön omanaan luvaten, että yhtiön siirtohinnat ovat Turun tasolla ja että yhtiö maksaa 0,5 miljoonan vuotuiset osingot Naantalille.
Osinkotaso on pudonnut 0,3 miljoonaa ja se on ollut mahdollista pitämällä siirtohinnat yhteenlaskien 700.000 euroa  Turku Energian hintoja korkeamalla. Nyt puhutaan siirtohintojen maan keskimääräisestä tasosta eikä enää olla muistavinaan, mistä sovittiin.
Demarien esitys , että pidettäisiin kiinni siitä, mistä lähdettiin hävisi ja Naantalin Energia pitää hintoja sallitun maksimin tuntumassa ja harjoittaa tuotantoon osallistumista kyseenalaisin tuloksin. Tämä ei ole isännätön yhtiö, mutta isännät eivät ajattele kantanaantalilaisia. 
Tulevan huhumyllyn pyörittäjille kerrottakoon, että demarien puolesta ei ole esitetty yhtiön myymistä, vaikka sellainenkin tulevaisuuden mahdollisuus on esille heitetty.TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!