Liikunta tarvitsee fiksuja ratkaisuja

SBNaantali20161030.jpg

Naantalissa on aktiivista urheilutoimintaa ja kaupunki on avustanut toimintaa suoraan ja tarjonnut myös tiloja tarpeisiin. Tekojää, kattamiset ja uudet hallit ovat hyviä esimerkkejä saavutuksista. Jääkiekon rinnalla ehkä ohikin on taitoluistelun eri muodot vetäneet harrastajia.
Sisäpalloillussa on kansallinen buumi. lento- ja koripallo etenevät ja tenniksessäkin on menestystä. Naantalissa tässäkin suhteessa löydettiin aikoinaan ratkaisu ja koulurakentamisen yhteydessä toteutettu liikuntahalli on toiminut vuosikymmeniä hienosti. Ja täälläkin uusin tulokas salibandy on noussut johtavaan asemaan harrastajamäärillä arvioituna. Tästä saimme lukea paikallisseuran tiedotteessa:

SB Naantali on kahdentoista toimintavuoden aikana kasvanut Suomen mittakaavassa merkittävän kokoiseksi salibandy-seuraksi. Toiminnan piirissa on joka viikko reilut 500 naantalilaista lasta ja aikuista. Nuorimmat lapset voivat aloittaa salibandyn yhdessä vanhempiensa kanssa jo taaperoiässä, heti kun maila pysyy kädessä, seuran perhesählyssä, Ville Vuorio kertoo.

- Tänä vuonna SB Naantalissa tehtiin historiaa kun 03-pojat saavuttivat paikan SM -sarjassa seuran ensimmäisenä poikajunioreiden joukkueena. Toinen tämän kauden isoja ilonaiheita on se, että seurassa on pitkäjänteisen tyttöjen junioritoiminnan ansiosta jälleen oma naisten edustusjoukkue. Isoimmat haasteemme liittyvät Naantalin sisäliikuntatilojen rajallisuuteen. Kysyntää nykyistäkin laajemmalle toiminnalle olisi jos saliaikaa saataisiin järjestettyä enemmän, Vuorio toteaa.

Tätä siis Ville Vuorion kautta  salikysymys on nousemassa myös politiikan agendan kärkeen. Sellainen tapa Naantalissa on ja tässä eritystapauksessa salintarve on ilmeinen, mutta aikaansaamisen paine on vielä kovempi, eduskuntavaalit kun ovat oven takana ja maaleja pitää tehdä ja Ville ei ole ihan huono manageri näissä hommissa.

Salibandy on hieno laji sen alhaisen kynnyksen eli harrastajan kustannusten vuoksi. Se on yksi painava syy ymmärtää - erityisesti meidän vinkkelistä - sen tarpeita. Onhan se mielenkiintoista seurattavaakin, siinä tapahtuu ja kun taito näyttäisi kulkevan voiman edellä on, sekin järjestys on oikea.

Nyt pitäisi käyttää järkeä ja selvittää monipuolisesti ja rauhallisesti vaihtoehdot.

Selvitysten pohjalta ratkaisu tehdään. Kiirettä saa pitää, mutta kaikki tekijät tulee ottaa huomioon. Urheilutilojen kohdalla on sellainen hullu ongelma, että tilat itsessään vievät paljon tilaa, eikä kaupungin kassaan kilahda samalla tavalla kuin asuntojen rakentamisessa. Ja sitten pysäköinti – urheilusta kun on kyse- niin omalla autolla pitää paikalle päästä. Se lisää maantarvetta ja kun käyttö ei ole kovin pitkäaikaista, niin tunnit tulevat kalliiksi, jos vertaillaan kustannuksia oikein. On siis löydettävä rinnakkaisia käyttötarkoituksia ja oltava luova.

Onko tähän todellista vilpitöntä harrastusta nähdään ihan kohta, vai ollaanko hyvä asia pilamassa  itsekkäällä pinnojen keruulla?

Vanha kuva, mutta sama ongelma

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!