Lausuntoja, strategiaa, paperia ja bittiä

Paperinmakuista sanottiin aikaisemmin, rasti ruutuun ja bittiavaruuteen on nykyinen trendi. Tasavallan hallitus ja sen alamaiset kyselevät lausuntoja, joista tekevät yhteenvetoja muodonvuoksi ja jatkaat mieletöntä laatikkoleikkiä ihmisten asioilla. Alkaa jo hiljaista miestä hatuttaa, näki vs. kaupunginjohtajan kasvoilta eilen kaupunginhallituksessa.
Naantali päätti siirtää strategiansa ensi syksyyn siinä toivossa, että selkeämpää kuvaa ympäröivästä lainsäädäntömaailmasta. Fiksu liike välttää aiheellinen häpeä.

Sote-uudistus on uudistumassa. Naantalin kanta on ollut selvä. Ei pidä toimivia systeemeitä hävittää eikä nyyisiä palveluja huonontaa. Isäntäkuntamallit ja monimutkaiset hallinto ja päätöksentekomallit sotkevat asiaa. Emme tiedä, että mitä tästä tulemaan pitää. Siksi todettiin, ettei rasti ruutuun vastaamien kuulu asiaan ja siksi annettiin lausunto, jossa korostetaan Naantalin näkemystä sanallisesti. Lausunto kirjoituksia palstalla. Muistutimme, että olemme Paras-hankeen mukaisen urakkamme tehneet ja että saaristoisuus huomioon ottaen meillä tulisi edelleen olla mahdollisuudet toimia nykyiseen tyyliin, vaikka 20.000 naftisti alittuu. Homma hoituu eikä valituksia juuri kuule.

Sote-asiasta on tri-kansanedustaja Hanna Tainion asiantunteva artikkeli Paras-laki pohjaksi sote-uudistukselle tänään Hesarissa ja olen sen lainannut kirjoituksia palstalle.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!