Lauri Laine 70 vuotta

LauriLaine20140628.jpg

Lauri Laine on rymättyläläinen, mutta juuret ulottuvat myös Karjalaan. Lauri syntyi kovimman tulimyrskyn aikana viimeisenä sotavuotena.

Lauri aloitti  vakituisen palkkatyön 16 vuotiaana ja teki erilaisia töitä auton apumiehenä, Myllykoneessa , Wärtsilän telkalla, Sinibarettina Kyproksella ja Rymättylän kunnalle neljänes vuosisadan
Palo ja väestönsuojelupäällikkönä hän toimi vuodesta 1984 vuoteen 2004.

Sosialidemokratian hän oli omaksunut monista lähteistä ja niinpä hän on sittemmin toiminut Rymättylän Sosiaalidemokraattinen työväenyhdistys Wapaus ry puheenjohtaja 1986-1996 ja sihteerinä 2001-2009 ja varsinaisena organisaattorina pidemmän ajan. Lauri oli yhdistämässä Wapautta Naantalin Työväenyhdistykseen ja on tällä hetkellä Naantalin Työväenyhdistyksen johtokunnan jäsen.

Rymättylän Kunnanvaltuusto jäsen Lauri on ollut kahteen otteeseen vuosina 1977-1988  ja 2005-2008 sekä tarkastuslautakunnan puheenjohtaja 2005-2008
Ansioluettelosta löytyy merkittävä määrä lautakuntia vapaa-ajasta , verotuksen kautta ympäristöön ja sen lisäksi vielä kunnan edustajana toiminen monissa ylikunnallisissa elimissä on tehnyt hänestä kunnallisasioiden syvän tuntijan.

Naantalin ja Rymättylän sosialidemokraatit ovat tehneet läheistä, saumatonta yhteistyötä monissa hankkeissa ja niinpä voin sanoa, että Wapauden väen tuki on ollut merkittävä esimerkiksi silloin, kun edustin aluetta eduskunnassa. Lauri oli aina valmis apuun.
Kuntien yhteistyö on sujunut hyvin ja sosialidemokraatit löysivät helposti yhteisen sävelen kuntaliitosasiassa. Kuntaliitoksen selvitystoimikunnan ja selvitysryhmän jäsenenä 2007-2008 toiminut Lauri oli noissa talkoissa rakentava ja yhteisymmärrystä kasvattava tekijä.

Lauri valittiin Saaristo-Naantalin Kaupunginvaltuustoon vuonna 2008 ja uudestaan 2012 toimien ryhmän varapuheenjohtajana. Tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajana Lauri on ollut tekemässä merkittävää työtä Naantalin asioiden oikeille raiteille saattamisessa.

Laurilla on ollut yhteys Naantaliin myös  4 H kerhon puheenjohtajana ja piirihallituksen jäsenenä. Sinibarettien toimintaan Lauri on osallistunut aina hallitusta myöden. Luonnollisesti vapaaehtoinen palokuntatyö on kuulunut työn ohella laurin harrastuksiin.

Lauri Laine on toiminnan mies.

Lauri on aktiivien ja aikaansaava, määrätietoinen ja siksi hänen johtajan kyvyt on huomattu. Lauri Laineella on hyvät yleistiedot, joissa näkyy paikallishistoriaan ulottuva kiinnostus. Ennen muuta hänellä on selvä käsitys yhteiskunnasta, jonka kehittämisessä sosialidemokratia on häneen ohjenuoranaan. Mutta Lauri ei ole yksisilmäinen, sillä hän ymmärtää asioiden suhteellisuuden ja ihmisyyden monet ulottuvuudet.
Kaiken lisäksi Lauri hauskaa seuraa.

Parhaat onnittelut yhdistyksen ja sen jäsenistön puolesta sinulle Lauri.
mr
Lauri puolestaan on ilmoittanut:

  • Tarjoilen kakkukahveja tiistaina 1.7.
    Rymättylän Seurakuntakodilla os. Viluntie Rymättylä kello 14.00-17.00.
    Tervetuloa!

 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!