Lari Tarkki on poissa

TarkkiLauri2004.jpg

Lauri Tarkki, jota Lariksi kutsuttiin oli työväenliikkeen mies sanan kaikissa merkityksissä. Hän teki työtä kirvesmiehenä nuorukaisesta aikamieheksi koko ikänsä sekä osallistui järjestötyöhön. Vanhin yhdistyksemme jäsen ehti olla mukana  yli 60 vuoden ajan.

Lauri teki rakennustöitä eri työmailla; mm:ssa  Luotosen Erkin kanssa he rakensivat viime vuonna palaneen Naantalin Hovin eli Arlan.
Pisimmän työuran yli 30 vuotta Lari teki teollisuudessa;  ensin hän oli Myllykoneessa, josta irtaantui Autolava, josta sitten tuli Multilift, ja jonka lopuksi osti Partek, jonka palveluksesta hän jäi eläkkeelle  vuonna 1984.
Hänen työuransa on suomalaisen rakennemuutoksen kertomus sinänsä. Se on Suomen puolustajien ja Suomen jälleenrakentajien arkipäivän sankaritarina.

Lauri liittyi NTY:n jäseneksi vuonna 1950. Hänestä tuli pitkäaikainen luottamushenkilömme. Lari oli valtuutettuna Naantalin maalaiskunnassa ja vielä vuoteen 1968 asti uuden Naantalin valtuutettuna. 

Lari halusi vetäytyä sivummalle, mutta ei suinkaan unohtanut yhteistä asiaamme. Hänen tapaaminen oli hieno hetki.  Asiat pienet ja suuret olivat hänellä hallussaan ja kun huumori huulella hän kertoi perustellun näkemyksensä ilmeikkään hauskasti oli päivä pelastettu.

Lauri Tarkki puolusti alikersanttina isänmaata. Hän oli asevelisosialisti, mutta kriittinen. Epäluulo uutta ystävällistä naapurimaata kohtaan kalvoi Laurin mieltä vuosien jälkeenkin. ”Muistakaa alikersantti pitää puukko hihassa, kun neuvottelette naapurin kanssa.”, oli rauhan tultua entistä vihollista tapaamassa ollut everstiluutnantti sanonut hänelle palatessaan omalle puolelle Larin poteron kautta.

Vielä pari vuotta sitten Viialan Käköläntien omin käsin rakennetun talon pihatyöt hoidettiin ikätoverivaimon Ailin kanssa rollaattoria ja keppejä käyttäen. Työllään eläkkeensä tienanneet eivät rasittaneet hyvinvointiyhteiskuntaamme. Lari oli julkisen talouden tasapainottaja omasta ja byrokratian tahdosta.

Nopeasti leikkaavasta päästä lähteneet ajatukset omaperäisen sanavalmiuden kautta ilmoille tulleina juttuina soivat mielihyvää tuoden korvissamme, kun kiitollisuudella Laria muistelemme.

Hänet siunataan Naantalin kirkossa 28.3.2014 klo 14
Kuvassa Lari on veljensä Paavon sanakarihaudalla.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!