Kylpylälle pumpataan julkista tukea

Naantalin kaupunki on höveli.
Se antaa Naantalin kylpylälle oikeuden rahastaa pysäköinnistä ja siirtää oman liikuntahallin paikat kauemmaksi. Tämä siksi, että kylpylä pystyy perimään pysäköintipaikoista 10 €/päivältä. Kun kaupunki luovuttaa 40 autopaikkaa kylpylälle, se luo mahdollisuuden kylpylän tienata 50 prosentin käyttöasteella 185 päivääx 40 paikkaa x10 euroa = 72.800 euroa.

Ja kaikeksi pahaksi sopimuksen mukaan kaupunki antaa kylpylälle keskeisiä alueita 40 vuodeksi ilman, että edes olisi sovittu siitä, millä ehdoilla alueet saataisiin lunastettua muuhun eli esimerkiksi asuntorakentamiseen.

Kaupunki saa kylpylältä vuokraa tällä hetkellä 41.026 euroa. 23.200 k-m2 alueen arvo rakennusoikeuden arvolla 300 euroa/ k-m2 olisi 7.560.000 euroa.
Naantalin asuntotonteilta perimän vuokraprosentti on 5,6 % eli näillä perusteilla naantalilainen markkinavuokran tulisi olla 432.000 euroa eli kymmenkertainen nykyiseen tasoon verrattuna.

Elinkeinopoliittisilla perusteilla voi ymmärtää alennettua vuokratasoa, mutta kohtuus se pitäisi koskea menestyneitäkin yrittäjiä. 10 prosenttia käyvästä hinnasta  on lahjoittamisesta tai vähintäänkin julkista elinkeinotukea.

Jotenkin tämän voisi ymmärtää, jos vaikeudet johtuisivat Naantalin kylpylästä ja sen ongelmista. Mutta monet merkit viittaavat siihen, että kylpylän omistajien tilanne vaatii Naantalista lisää parkkipaikkatuloja globaalien projektien rahoittamiseksi. Siksi nyt ollaan  oikeudellisestikin heikoilla jäillä tai ainakin kyse on kaupungin varojen väärästä käytöstä.

Järkeviä pieniäkään sd-ryhmän parannuksia sopimuksiin ei hyväksytty.
Aikamoinen cocktail tämä paikallinen yhteiskuntasopimus: Rahaa lahjoitetaan ja kaupungin kehityksen avaimet annetaan loppujen lopuksi ties kenelle. Voi meitä!

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!