Kyllä gallupit vaikuttavat

PuoluekannatusYle20160303.JPG

 

Lauri Ihalainen esitti, että Sipilä I olisi sopiva nimi yhteiskuntasopimukselle. 
Aamutelkkarissa Antti Lindtmanilla,sd oli vaikeuksia olla vaatimaton:

Iloinen aamuherätys ja nöyrästi on suhtauduttava. Ihmisten keskuudessa on kysyntää työllistävämmälle ja tasapuolisemmalle politiikalle.

Arto Satonen,kok ja Sampo Terho,ps ylistivät yhteiskuntasopimusta ja toivoivat selvästi, että tästä historiallisesta sopimuksesta tulee käänne.

Yhteiskuntasopimus ei ole hukkuvan tarttumista oljenkorteen, vaan se on tosiasioiden tunnustamista. Asetelmasta sai selvän käsityksen seuratessa Antti Rinteen,sd ja Olli Rehnin, kesk keskustelu. Rinne ymmärsi ja Rehn kierteli.

Tämän jälkeen huomaa uuden ilmiön; gallupeilla on vaikutusta. Tarkoitan, että alaviistoinen kannatus sai SSL:n hyväksymään neuvottelutuloksen. A. Stubb,kok joutui luopumaan rakkaudestaan ja valitsemaan järkiavioliiton. Kokoomus joutuu nyt miettimään onko se vain rikkaiden vai myös palkannauttijoiden eli hyväpalkkaisten puolue.

Perussuomalaisten kannattajat näkevät, että ihmeiden tekijäksi kuvitellun takki olikin täynnä ilmarintarottinkia, kun puolueen puheenjohtaja Timo Soini on mieluummin ilmojen korkeudessa kuin saappaat savessa ihmisten asialla.

Hallituksen enemmistöoikeus valtaan hapertuu mittaus mittaukselta. Persupomo Timo Soini tuntee nyt politiikan paradoksin koko painollaan: mitä kevyempi kannatus, sitä raskaampi taakka, kirjoittaa Pekka Ervasti Yle blogissaan.

Pettymys puolueeseen ja pettymys oman arvostelukyvyn pettämiseen toimi siten, että puolue jätetään ja siirrytään nukkuviin. Äänestäjä määrää itselleen karenssin.TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!