Kurkistakaa Ranskaan

ManuelVallspuoluekongressissa20150830.JPG

Maunuel Valls Ranskan espanjalaissyntyinen pääministeri, joka on mielipidemittauksissa François Hollanden edellä sosialistien presidenttiehdokkuuden tavoittelussa, puhuu kaikin käytettävissä olevin keinoin.

Hänen sanomansa oli reformistinen.

Meidän on annettava enemmän liikkumavaraa työnantajille, palkansaajille ja heidän edustajilleen siten, että ne voivat itse päättä asioistaan.

 Mielenkiintoinen asetelma verrata Suomeen.
Meillä taas perusporvarihallitus haluaa siirtää hallituksen ja eduskunnan päätettäväksi työmarkkina-asioita; työaikaa, työehtojen määritystä ja monia muita asioita, kuten olemme voineet kuulla viimeksi eilen pääministerin suusta.
Ranskaa on pidetty joustamattomana juuri siksi, että asioista niin paljon säädetty laeilla. Kannattaisi täällä vähän katsoa ympärilleen ennen hötkyilyä.

Tietoinen tämän vuoden lopun alueellisista vaaleista tämän vuoden lopussa ja tulevista vuoden 2017 presidentinvaalista, Manuel Valls kannusti sosialistipuoluetta yhtenäisyyteen.
Samalla hän varoitti, että puolueen pitää olla innovatiivinen -"kekseliäs" ja että sen on "sopeuduttava realiteettien maailmaan".

Ilmeisesti Ranskassa yritetään Mitterandin temppua, linjakäännöstä: veronalennuksia on tehty ja tullaan tekemään.  Uho kun niin usein kääntyy tuhoksi.
Ja lopuksi kuvan kertomaa; puoluejohtaminen on hikistä hommaa!

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!