Kuntaselvitykset kertovat erilaisuudesta

KuntaselvityksetTurkujaTampere20131109.JPG

Helsingin Sanomat oli tehnyt työtä ja selvitellyt selvityksiä. Eräs keskeinen havainto oli Turun ja Tampereen erilaisuus. Turussa on paljon pieniä kuntia, kun taas Tampereen kehyskunnat ovat Suomen mittakaavassa keskisuuria kuntia. Asia konkretisoituu, kuten kuvasta näkyy, heidän laatimassa grafiikassa hyvin.
Varsinais-Suomi on ollut pitkästä kulttuurihistoriataustastaan, maantieteellisistä (saaristo, rannikko ja sisämaa) syistä pienkuntavaltainen alue. Meidän maakuntakeskus ei ole ympyrän keskipisteessä vaan suunnikkaan laidassa. Pinta-alastamme puolet on vesialueita.


Meillä ei ole taustalla naapurimaakuntia, jotka olisivat Helsingistä katsottuna takanamme, ja meidän tukenamme; saariston naapurina on vain Ahvenanmaan pieni itsehallintomaakunta.Entinen Lännen portti on nyt pussinperä.

Tarvitsemme ratakisun, joka on meille sopiva ja pätevä. Arvelen, että kuntaliitoksiakin joudutaan käyttämään, mutta yhteistyössä on eniten ideaa ja sitä harjoitetaan monilla alalla kuten Naantalin matkailu-uutisetkin kertovat.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!