Kukaan ei voita tai kaikki häviävät

Vasemmistolainen Syriza -puolue olisi saamassa 149 edustajaa Kreikan 300-paikkaiseen parlamenttiin. Koska äänistä on laskettu yli 99 prosenttia, niin mitä suurimmalla todennäköisyydellä Syrizan äänimäärä ei riitä yksinkertaisen enemmistön takaamiseen. Yle 26.5.2015

Puheenjohtaja Tsipras toisti sunnuntaina, että hänen puolueensa on vastata EU: n ja kansainvälisen valuuttarahaston apupaketteja vastaan "esittämällä perinpohjaisia muutoksia siihen myös laatimalla oman neljän vuoden ohjelman finanssipolitiikkaa ja velan rakenneuudistussuunnitelmaa varten.

"Monet kreikkalaiset silmissä Syriza on nyt käytännön järkeä edustava vasemmistolainen puolue, jonka tavoite pitää Kreikka tiukasti euroalueen sisäpuolella ja jonka ensisijaisena tavoitteena suurten velkojen huojentaminen. " sanoi Nicholas Spiro. FT 26.1.2015

Timo Soini ottaa kaiken irti:

Täystyrmäys virheelliselle EU:n virheelliselle tukipolitiikalle. Hän riemuitsi, että  tämä epävarmuutta lisää euroalueelle.

Minkälaisia seurauksia Suomelle, kysymykseen hän vastasi,

"että on hyvä, että ihmiset huomaavat että eurokriisi ei ole ohi. On  vain huonoja vaihtoehtoja. Ja olisi pitänyt menetellä kuin Slvovakia , joka ei osallistunut  viimeiseen paettiin, niihin jossa Suomi sai kuuluista vakuudet.

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin aamutelkkarissa oli selvillä vesillä: Asiat pitää neuvotellen sopia, eikä pitäisi lyödä kantoja lukkoon liian aikaisin.

Alex Stubb puolestaan tiedostustilaisuudessa sanoi: ( korvakuuloinen tulkinta)

Kunnioitamme vaalitulosta ja tehtyjä sopimuksia. Ohjelmien muuttaminen  ja laina-aikojen pidentäminen ovat mahdollisia.
Vaihtoehtoina ovat: 1) Asioista sovitaan melko nopeasti, 2) asian neuvottelut venyvät 3) Dirthy exit (ruma poistuminen)
Totta kai tällä on vaikutusta meihin. Kuulumme euroalueeseen, mutta  yksikään suomalainen ei ole hävinnyt vielä näissä järjestelyissä mitään ei euron euroa ei slatin slatia..

Ihan Lyhyt kertaus: Kreikan pelastaminen alkoi Kreikan kaatumisen pelon aiheuttamasta  laajenevasta kriisistä. Pelastus operaatio hätäpäissään tehtiin väärin eikä kokonaisuutta eikä seurauksia ajateltu. Olisi pitänyt silloin uskaltaa antaa muiden maiden pankkien kärsiä nahoissaan ja toisaalta olisi ollut viisasta huolehtia euroalueen korkojen kohtuullisena pysymisestä ottamalla rahoituksellisesti yhteisvastuullisempi asenna, kuten sittemmin on tehty EKP:n toimesta.

Solidaarisuutta pitäisi olla enemmän ja asioista olisi päätettävä yhteisesti. Tuhlareille pitää olla tiukka, mutta ei kansoja voi kuristaa. Sillä on myös niin, ettei kreikkalaiset ole tilanteeseensa syyttömiä; tosin suurimmat syylliset ovat varmaan panneet omaisuuteensa suojaan. Ja vaikka siellä taas kerran kansa kärsii johtajiensa toimesta, se ei kuitenkaan vapauta uutta johtoa aikaisemmista sitoumuksista.
Vain yhteisymmärryksessä voidaan asioita ratkaista. Nyt yhteisymmärryksen löytymiselle on sittenkin paremmat edellytykset. Yleisesti ymmärretään tiukkuuden menneen liian pitkälle ja siksi uusia ideoita nyt tarvitaan ja niitä on .
Kysymys ei ole pelkästä halusta. Kysymys on kyvystä. Kuinka onnistutaan kaikkein vaikeimmassa kysymyksessä – kasvojen menetyksestä selviytymään; voivatko suuret ja mahtavat saksalaiset joustaa ja riittääkö se Syritzalle. 
Tässä asiassa lopultakin on kaksi mahdollisuutta: Kukaan ei voita tai kaikki - Suomi mukaan lukien häviävät todella paljon

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!