Kuka pettää

MatalutoTanttu20150122.jpg

Naantalin valtuusto oli kutsuttu viime viikolla Maskuun Kankaisten kartanoon navettaan. Tila on todella komea ja sinne mahtuisi istumaan 300 henkeä. Häätilaisuuksiin tila sopii.  Meille kerrottiin, että jos vuoden 2016 kesään tähtäätte, niin pitäkää kiirettä.
Tämä ei ollut tai en ainakaan huomannut sitä  miksikään aasinsillaksi, vaikka sopiihan se hyvin siihenkin, sillä vastaukset NaaMa-kuntaliitosselvityksiin on annettava karkauspäivään 2016 mennessä. Tuohon viitaten Markku Tuuna kyseli, että kumpi sitten jos rukkaset tulee ostaa hamekankaan.

Aikatauluista ja prosesseista oli kysymys ja yhteinen henki taisi olla sellainen, että Kustavin tahtiin ei tanssita eikä ennen eduskuntavaaleja hötkyillä.
Maskun hallituksen puheenjohtaja Mari Karsio  ehdotti, että purkakakaa Ukko Pekan silta, että päästään saaristokunnaksi ja saadan miljoonia valtiolta. Mutta mitä vielä; kaupunginjohtaja muisti tuliasiksi tuoda Ukko Pekka 80 vuotta kirjan lahjaksi henkistä sillanrakennusta symboloimaan.

Ja sitten vähän piikiteltiin ja muisteltiin. Lapsuuden kodissa luin Erkki Tantun 100 kaskua ja kuvaa kirja, jossa oli oheisen kuvaan liittyvä kasku. Siihen viitaten kiusoittelin maskulaisia meitä pettäneiksi. Mälsälän Samuli valisti, että Mataluoto kuului Lemuun ja joku toinen muisteli, että Turun torista oli kysymys. Katala temppu kääntyikin sankariteoksi.

Muistan, omat vanhempieni ja myös äitinsä puolesta Mälsälän sukulaismiehen Mauno Koiviston viitanneen siihen, että Naantalin rannassa sumpusta Mataluoto sitä haukea möi.
No tämä ei ole tulevaisuuden ratkaisun kannalta keskeisin, vakkakin merkittävä!


Tässä yllä on sitten selvitysmiesten taulukko, joka antaa ajattelemisen aihetta. Näitä asioita varmaan tarkastellaan moneen kertaan ja erilaisita näkökulmista. Nyt kuitenkin olemme siinä suhteessa siedettävämmässä asemassa, että pakko ei meitä työhön saa. 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!