Kreikkalaisten kurjuus kuuluu köyhille

Kreikan+ennusteet+20121101.JPG

Olin eilen Liedon Säästöpankin talousseminaarissa kuulemassa vauhdikasta Sixten Korkmania. Hänen yksi viesti oli, että Grexit eli Kreikan uloslähtö ei aiheuttaisi suurempaa murhetta. Vaikutukset olisivat vähäiset, koska muut maat ovat ehtineet ajaa jo alas Kreikka vastuunsa. Mainitsi  hän kuitenkin tartuntariskin.

 

Aamulla nyt sitten sai lukea pari uutista. Ensimmäinen kertoo, että Kreikassa menee huonommin kuin maaliskuussa apupakettia laadittaessa arvioitiin. Käyrät kertovat, että käänne etääntyy ja että tavoite saada lainataso 120 prosenttiin BKT:sta vuoteen mennessä on hyvin epätodennäköinen.

Gideon Rachman kirjoittaa FT:ssä, että oikeudenkäynti Lagarde listan julkistajaa vastaa tulee huonoon aikaan. Saksassa Kreikan kohtalo ratkaistavan, senhän tiedämme. Siellä kansan ja kansanedustajien keskuudessa  on tullut vähän ymmärrystä Kreikkaa kohtaa. Tässä suhteessa tilanne on muuttunut kesän aikana vähän suotuisemmaksi. Uskoa Kreikan reformien tekoon on kasvanut.

 Mutta mitä nyt?

 

Taas tulee julki, miten rikkaat kreikkalaiset ovat siirtäneet rahansa Sveitsiin turvaan ja jättävät muut maat hoitamaan heidän sotkunsa.
Tässä aikamme kuvaa on pahimmillaan. Kansalle menee huonosti, mutta rikkaat sen kun rikastuvat -  Kohtuutonta kerta kaikkiaan. Tässä tuntee voimattomuutta ja kysymys kuuluu:" Miks vääryys vallassa on? Puutteen raskaan alla olevien kohtalo on kohtuuttoman kova. En usko, että poisvetäytyminen olisi oikea vastaus. Päinvastoin pitäisi entistä tiukemmin luoda rintama vääryyden leviämistä vastaan.

Suomen verotiedot tulivat tänään tietoon

Mediaanipalkka on 2.770 €/kk. Keskiarvopalkka  on yli 3.100 euroa. Palkat nousseet enemmän kuin keksimäärin Euroopassa. Olemme 7. sijalle Ralliansiot ovat taas positiiviset. Palkkaero on vähän pienentynyt ainakin verotilastojen mukaan. Mutta nehän eivät kaikkea kerro. Siinäkin on yksi vääryyden lähde.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!