Kreikka ei aio maksaa tämän päivästä 300 miljardin velkaa.

Kreikantuska20150605.jpg

Tietääkö joku , mitä tulemaan pitää?
Jos tietää, niin ei kerro.
Kuvat ja asioista perillä olevien tekstit kertovat, että sormi on suussa. Kun samaan aikaan näyttää ilmeiseltä, että Venäjä hoitaa voimalla Itä- Ukrainan, niin kyllä Euroopan johtajat ovat toimettomuudessaan vastuuttomia. Vaikka Syrizan porukka tekee sopimisen ärsyttävän vaikeaksi, niin pitäis nähdä koko kuva.  FT:n huippukolumnist ja heidän piirtäjänsä maalaavat sekavan kuvan.


Sopimukseen pääseminen vie aikaa jos ylipäätään siinä onnistutaan. Se edellyttää myös suuria myönnytyksiä molemmilta puolilta. Mutta uskon, että sen pitäisi periaatteessa olla mahdollista. On vaikea liioitella tilanteen merkitystä koko yhdentymisprosessille Euroopassa.  Kreikka on pieni ja ärsyttävä, mutta kuitenkin niin merkittävä eikä taida EKP päästä uhasta ilmaiseksi.

Tämä on ollut ja on pitkä peli. Kaikki mukana olleet ovat tehneet monumentaalisia virheitä jo ennen Kreikan kriisiä ja uudelleen sen aikaan. Niitä ei voi poistaa, Sen sijaan ne tulisi tunnustaa ja ottaa oppia  menneisyyden virheistä. Martin Wolf

Ole mitään takeita siitä, että sopimus tulisi kestämään. Niin kauan pääministeri Tsipras ja hänen kollegansa tuntemaan olonsa mukavaksi syyttämällä muita Kreikan murheista, maan näkymät ovat edelleen synkät.

Grexit seuraamukset koko euroalueen ovat vaaralliset. Mutta valitettavasti Kreikan kumppaneiden kyky päästää Kreikka loukusta on olematon oman halvaantumisen takia.. Maat tietävät, että rahaliitto pitää uudistaa   talousliitoksi , mutta puuttuu tahto. Tällä tarinalla ei taida olla  onnellista loppua. Philip Stephens

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!