Kreikan myrkyllinen perintö

kreikanmyrkyllinenperintC3B620130618.JPG

Jälkiviisaus on imelää. Sitä harrastetaan politiikassa: Ainaisten vastaanpanijoiden lempilausahdus on, mitä minä sanoin. Suomessakin tällä pärjää hyvin. ja nyt sitten Timo Soini yrittää miettiä voisiko hänestä tulla euroskeptikkojen johtaja Euroopan parlamentissa. Suomen pääministeriys ei yleisen käsityksen mukaan ole hänen käsiensä ulottuvilla, niin miksei sitten yrittäisi Eurooppaligassa.

Älyköksi luokiteltu, mutta ei Björn Wahlroosin suosikkeihin kuuluva, Martin Wolf on toista maata. Hän on ollut eri mieltä Kreikan kriisin alusta alkaen EU:n ja IMF:n päättäjien kanssa. Hän ei sano vain e , vaan myös kertoo ja on kertonut, mitä pitäisi tehdä tosin  Siksi hänen juttuja kannatta lukea:

  • Martin Wolf pitää surullisena tarinana kreikan kriisiä Lyhyesti sanottuna Kreikan kriisi johtui kolmen kohtalokkaasta virheestä: Yhden tekivät kreikkalaiset itse; toinen toli euroalueen yleinen käsitys ; ja kolmas finanssipolitiikan linja kaikkialla. Tuloksena on ollut pysähtyneisyys ja erityisesti Euroopassa vielä syvempi. Tänään meidän on ymmärrettävä, että valtavat tuotannonmenetyksiä emme tule koskaan saaman takaisin Vieläkään päättäjien eivät myönnä virheitään, sen sijaan he uudistavat hyväksyttävän käyttäytymisen ehdot  tosin vähän alemmalla tasolla. Tämä on surullinen tarina.
Koko juttu löytyy osoitteesta:

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/b31dd248-d785-11e2-a26a-00144feab7de.html#axzz2WeN8M9qMTUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!