Kommentit ilman salasanoja - Julkisuus vai tutkimus

Näillä sivuilla on ollut pieni ongelma. Kommentin lähettäjiä on pyydetty kirjautumaan. Se vaatimus on poistettu eli jokainen voi sähköpostitositteella ja nimellä kommentoida. Kommentti julkaistaan poikkeuksetta suhteellisen nopeasti. Vain kerran näillä palstoilla on jouduttu esittämään lähettäjälle joidenkin nimeltä mainittujen henkilöiden nimein poistamista. Eli osallistukaa.

Eilen olikin Turun Yliopiston eduskuntatutkimuksen yksikön 10-vuotisseminaari. rahoitusta on tarvittu ulkoa, mutta päävastuun on kantanut yliopisto. Hyvä pitää mielessä.

Yksikkö on innokas julkisuudessa. Kuuluvat noihin Loka Laitisen päivystäviin dosentteihin. Siitä ihan hyvänä tarinana kuultiin, että haastattelussa ei pitäydytty yksikön osaamisen ytimessä, vaan taloudellisia vaikutuksia on kysytty valtio-oppineelta. Niinhän se, että parhaat uutiset eivät aina ole asuntuntevimpia; Tärkeintä on vastata toimittajan toviomalla tavalla. Niin tulee uusia lausuntopyyntöjä, mutta niin ei oikea tieto leviä. Olkaa yliopistoihmiset tarkkoja.

Jytky-vaalien jälkeen keskus aiheesta kerskui hyvää osumatarkkuuttaan ennustuksissaan. Ihan oikein, mutta lisäksi olisi  voitu arvioida oman toiminnan vaikutuksia lopputulokseen,. se ei ollut vähäinen.

Sami Borg on mielenkiintoinen kuultava. Hän on syvällä vaaliasioissa. Mielelläni olen hänen kanssa samaa mieltä siitä, että vaalijärjestelmä on syypää huonoon äänestysprosenttiin.
Isäntärenki tri Seppo Kääriäinen taas oli samoilla linjoilla omien havaintojemme kanssa siitä, että köyhä kansa ei äänestä.
Tutkijoiden ohella tilaisuudessa esiintyi asiantuntevuuden parhaalla tasolla Ilkka Kanerva puhuessaan USA:n presidentin vaaleista.

Tilaisuus oli antoisa, mutta yliopistoalueen viitoitus on ala-arvoinen. Suutarin lasten saappaita.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!