Kolmikantaa paikallisesti

NaantalinkirkkoA20130209.jpg

Musiikkijuhlien talvikonsertissa kuultiin lauantaina Mozartin c- molli messu. Vaikuttava juttu. Hienoja solisteja sopraano Hanna-Leena Haapamäki uutena tuttavuutena jäi mieleen.
Mutta pääosassa olivat paikalliset voimat tarkoitan turkulaisia kuoroa CCA:ta ja filharmonikkojen ja konservatorion opettajien orkesteria. Kari Vuola taituroi urilla ja koko kokoonpanon johtaminen oli rehtorimme Sauli Huhtalan käsissä.

Messut ovat mahtipontisia esityksiä.  Tällainen satunnaisempi kuulija nauttii eniten toimivasta kokonaisuudesta. Erinomaista mainosta kirkkomusiikille.
Seurakunta, kaupunki yhteistyössä musiikkijuhlien kanssa on hieno kolmikanta. Toivotaan, että se jatkuu, ihmisistähän se on kiinni.

Sunnuntain konsertti oli sitten toisenlainen: Hannu Kiisken johtamat kuusi selloa on aina elämys ja yllätyksiä täynnä. Häikäisevä sopraano Maria Palo hemmotteli meitä sellojen ”säestyksellä”. Hienoja sovituksissa ja harmoniaa.. Kuulijoiden mieltä kosketeltiin monella tavalla.” Mun aika mennä”, on lopetti ilon ennen aikojaan, monien mielestä.

Talvikonsertit ovat paikkansa lunastaneet, löytäneet yleisönsä . Pois lähtiessä kuulin sivukorvalla mainittavan, että ”olemme etuoikeutettuja; tällaisia elämyksiä keskellä kylää omassa kirjossa!"

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!