Kolmen suuren paluu

PuoluekannatusYle20151230.JPG

-No kyllä tämä näyttää sen, että SDP:n eduskuntaryhmä erityisesti on tehnyt hyvää työtä eduskunnassa ja me ollaan tarjottu kansalaisille eduskunnassa vaihtoehto hallituksen politiikalle ja siitä tuo luottamuksen palautuminen minusta kertoo. Kovasti nöyrästi täytyy kuunnella kansalaisia tässä tilanteessa, Rinne tulkitsee tulosta. Yle 30.12.2015

Antti Rinne on valinnut fiksun linjan. Se on selkeän vaatimaton ja muille kannatus noususta tunnustusta antava; istuvan SSS-hallituksen ansiot hän  aiheellisesti muistaa.

Muun opposition käyrät näyttävät alaspäin ja porvarit Kokoomus ja Keskusta pitävät pintansa. Kolmen suuren malliin päin mennään. Vasemmiston kokonaiskannatus on tasan 30 prosenttia. Sitä kannatta miettiä.
Turvallisuudella taitaa olla kysyntää ja siinä asiassa ay-liikkeen harkitsevaiset johtajat Lauri Lylyn johdolla ovat toimineet mallikkaasti.
Jotain paradoksaalista on siinä, että ay-liike joutuu puolustamaan sopimisen vapautta valtion holhousta vastaan! Sillä tavalla siis perinteinen tai oikeammin sanottuna sodan jälkeinen asetelma on muuttunut. Valtiosta yritetään tehdä hyvinvoinnin takaajan sijasta alamaisten alistajaa  entiseen 1930-luvun alun aikaiseen malliin. Tässä on lievää liioittelua, mutta ydinajatuksen suunnasta  ei ole epäselvyyttä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!