Kolmen AAA:n - puolue

1648687514183328615415167263828733179767310o5B15D.jpg

Kolmen AAA puolue = Antti , Antton, Antti: siis Rinne, Rönnholm ja Lindtman. Ja monta muuta myös naisia Sanna Marin ja Sirpa Paatero ovat johtotehtävissä. Ja nuoria löytyy mm:ssa Petra Peltonen Turusta.

Ohjelmalliset asiat menivät kohtalisen yhteisymmärryksen vallitessa . Eläkeasiassa painotettiin köyhempien eläkeläisten aseman parantamista monipuolisin keinoin eikä ryhdytty eläkeindeksi vääntöihin.
Perusturvassa pääroolissa olivat Demarinuoret ja  ajatus, jossa työ on edelleen tavoitteena.

Kokouksen yllätys taisi olla Anttonin valinta puoluesihteeriksi.  Hänen esittelypuheenvuoroa on kehuttu, mutta oli puolueen sivuilla kritiikkiäkin:

  Antton piti lähes yhtä onnistuneen puheen, vaikka hänellä taisi olla hiukan liian paljon sanottavaa. Pieni pettymys oli sen sijaan Hannan esittelypuhe. Tämä varsinkin siksi, että häneltä on totuttu vuosien ja puoluekokouksien aikana kuulemaan intohimoisia puheita asioista kuin asioista. Nyt taisi jännittää liikaa.

Vallankumouspöydän kirjoittaja taisi olla asioista hyvin perillä oleva taho, eikä tainnut oikein pitää suotavana kokousedustajien itsenäistä harkintaa.
Kukin voi itse päätellä
avaamalla linkin: Puoluesihteeri Antton Rönnholmin esittelypuheenvuoro

Puoluekokous huipentui Antti Rinteen linjapuheeseen. Hän innostui puhumaan laajasti mutta mielenkiintoisesti. Hän oli ottanut Rafu Paasion heikomman puolella olemisen teemaksi. Historian saavutukset kerrottiin, mutta niihin ei juututtu. Iltalehteä referoiden:

Keräily- ja metsästysyhteiskunta kehittyi kymmenien tuhansien vuosien aikana, maatalous tuhansien, teollisuus satojen ja jälkiteollinen yhteiskunta kymmenien vuosien kuluessa, Rinne kertasi.

- Olemme todennäköisesti vasta päässeet kurkistamaan esimerkiksi informaatioteknologian koko käyttövoimaan ja potentiaaliin, Rinne jatkoi.

Suurimmat aplodit Rinne sai mainitessaan, että SDP esittelee ennen seuraavia eduskuntavaaleja uuden sosiaaliturvamallin, jonka yhtenä lähtökohtana käytetään demarinuorten esitystä.
Yleisö innostui myös Rinteen linjauksesta, jonka mukaan SDP on feministinen puolue.
- Seuraavat askeleet kohti tasa-arvoa otamme, kun uudistamme perhevapaajärjestelmän ja palautamme subjektiivisen päivähoito-oikeuden, Rinne lupasi.

Rinne ilmoitti myös, että SDP nostaa Eurooppa-politiikan väkevästi hallituksen agendalle "kun SDP nousee pääministeripuolueeksi".
Donald Trumpin ensimmäisten päivien päätökset ovat ehtineet sysätä Rinteen mukaan maailman "pimeiden aikojen partaalle".
- Viheliäisimpiä ovat olleet päätökset hätää pakenevien ihmisten maahantulon kieltämiseksi, Rinne sanoi.

Puheen fokus oli vahvasti tulevaisuudessa. Pidetään kaikki mukana, oli sopiva lopetus monista osista.
Ei huono avaus kuntavaaleihin!

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!