Kolme uhkaa Euroopalla: Grexit, Brexit ja pakolaiset

AigeanmerenratkaisuMunchau20160529.JPG

Ensimmäinen on hetkellisesti helpottamassa, kun IMF hyväksyi Wolfgang Schäublen  vakuutuksen, että leikkauksia tehdään vaalien jälkeen vuonna 2018. Mutta onko tämä AfD opposition ja CDU:n omien änkyröiden mahdollisuudet tuntien epävarmalta.
Brexit on epätodennäköisempi, mutta komission sählääminen voi senkin kääntää.
Pakolaiskriisi on vakavin. Turkki sopimus voi olla tehokas tapa vähentää, mutta ei sillä ratkaista kokonaisuutta, kuten Välimeren kuvat kertovat. Turkkisopimus on kohtalokas eurooppalaisten arvojen kannalta. Sillä on varmasti omat vaikutuksensa.

Wolfgang Münchaun juttu on taas kerran selkiinnyttävää. Hän lopettaa juttunsa:

Vuoden loppuun mennessä saatamme huomata, että EU vain täpärästi välttäneet kaikki kolme. Virkamiesten onnittelevat toisiaan. Mutta pian saamme huomata, että Kreikan velkakriisi edelleen ratkaisematta, Yhdistyneen kuningaskunnan uudet sovitut järjestelyt EU: n kanssa ovat hirmuisen vaikeita, joten Turkkidealin ainut voittaja on Angela Merkel, kuten aina

Näyttää siis siltä, että yksi mahdottomuus on toteutumassa. Angela Merkel on monien yllätykseksi selviytymässä voimakkaan moraalisen pakolaiskantansa aiheuttaman suuttumuksen paineesta taas kerran voittajina. Mutta tämä todellista pragmatismia, sillä ratkaisu Turkin kanssa on sivuuttanut -sulkenut silmänsä -  maassa tapahtuvan vallan keskityksen. Vakavat loukkaukset  YK:n ja EU:n keskeisiä periaatteita vastaan ovat paljon kovempi hinta, kuin miljardit eurot.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!