Kokoomus on oikeistopuolue. mot.

rIIKARUOHOKINNUUPAHTAAhS20160410.jpg

Pinnallinen ja tosi-tv-tähti – näin Stubbia arvostellaan kokoomuksessa
Puolueessa ei riidellä linjasta vaan puheenjohtajasta. Alexander Stubbin tilanne on tukala mutta ei toivoton,
kirjoittaa analyysissään Marko Junkkari.

HS-Analyysi 10.4.2016 2:00

Artikkeli, jonka otsikosta ja alusta yllä oleva lainaus on otettu,  on rakennettu huolella ja sen sanoma on selvä: Ei kyse ole linjasta vaan henkilöstä. Toistetaan tämä.
Marko Junkkarin mielestä Kokoomus on perinyt SDP:n valtiohoitajapuolueen manttelin istuen hallituksessa viimeisen 30 vuoden aikana enemmän kuin SDP tai Keskusta.
Ilmiö on eurooppalainen kuten kirjotuksia palstalla huonosti voivasta ruususta kerrotaan Econimist lehden arvioineen.
Kuvannollisesti nyt  ruiskukkakin on taittumassa. Onko aika tekemässä tehtäväänsä. Tätä näkemystä tukee tälläkin palstalla ollut lainaus:

Gideon Rachman kirjoitti edellisvuoden elokuussa FT:ssä lainasi myös James Gallahania

Hyvin varakkaiden on todennäköisesti vaikeampaa välttää painetta korkeampien verojen suuntaan läntisessä maailmassa. Vuonna 1979 Margaret Thatcherille hävinnyt James Callaghan huomautti osuvasti: "On aikoja, ehkä kerran 30 vuodessa, kun politiikassa on käännekohtia." Noin 30 vuotta Thatcherin-Reaganin aikakauden alusta näyttäisi toinen käännekohta olevan meillä käsillä.

Eli kysymys kuuluu olisiko nyt sikasykli tulossa käännepisteeseen.
Kokoomus on muutosta pystynyt siirtämän erittäin taitavalla  ja ahkeralla järjestötyöllä, jossa mielikuvituksen raja Jaunkkarin tietojen mukaan kulki siinä, että Kokoomus- Köhän asialla ei päässyt julkisuuteen. Muuten puolueen linja on saatu kaunisteltua kampanjoiden avulla siistiksi kaikille sopivaksi. Meillä on kivaa fiiliksellä.

Nyt Junkkari paljasta, että linjaeroja ei ole ja että Sipilän hallitusohjelman tiukka oikeistolaisuus on Kokoomuksen linjaa. Tulevassa henkilövaalissa asetelmat ovat Stubbin osalta parantuneet, viimeksi sote-uudistuksessa saatiin markkinaliberalismi lyötyä läpi eikä asiaan liityyvät monet vaikeudet taida nousta pintaa ennen kesäkuun puoluekokousta. 

Ps.  Hymyilytti Economistin ja Hesarin symboliikka.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!