Kokoomus ja työ ei kättä lyö

Tamperelainen kokoomusaktiivi katseli laivan yökerhossa vaalinäkymiä Ilves-fanin realismilla: "Tää peli on hävitty. Mennään makkaralle".
Puoluejohto yritti valaa apeaan kokoomusväkeen taistelumieltä. Haastetta piisaa, gallupit tarjoavat karvasta pronssia kepun ja demarien jälkeen. "Vaalit ratkaistaan kahden viimeisen viikon aikana", Alexander Stubb yritti innostaa sunnuntain palopuheessaan, joka oli yhdistelmä stand up -komiikkaa ja pölynimurikauppiaan retoriikkaa.

Mitä muuta Stubb voisi sanoa? Kokoomuksen kannatus on nyt puolueen kovassa ytimessä, noin 16 prosentin tuntumassa. Lisä-äänet tulevat jengistä, joka empii, istuu aidalla tai torkahtelee vielä.
Lauantaina Ylen Ykkösaamussa Stubb jo esitteli kokoomuksen säästölistan pääkohtia: sosiaalietuuksien leikkauksia tai jäädytyksiä, työttömyysturvan keston, kehitysavun, keskushallinnon ja ministeripaikkojen leikkauksia.
Sunnuntaina tuli fanfaarien kanssa puolueen työlista. Se on kuin suoraan EK:n myllystä
Sunnuntaina tuli fanfaarien kanssa vielä puolueen työlista. Se on kuin suoraan EK:n myllystä.

Kuten yllä olevassa lainauksessa Pekka Ervasti ei muussakaan kolumnissaan säästele ei ketään eikä mitään.

En hyvällä enkä pahalla tahdollakaan löytänyt oikein juonta Kokoomuksen kymmenen kohdan ohjelmasta. Matalat palkan ja sosiaalietuuksien jäädytys ja työn verotuksen lasku ynnä muuta moneen kertaan kuultua ja tietenkin tienviittana TYÖ.

Nyt pitäisi olla SDP:ssä rohkeutta. Ei uhoa, ei tuhoa, mutta vois sitä jotenkin yrittää löytää työelämästäkin jotain muuta kuin ay-liturgiaa.
Ja sitten rahaa pitäisi kerätä pääomalta kunnallisverolla ja puolustusmaksulla.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!