Kokemuksesta ei oppia oteta

ArtokoskiKuntalehti20131121.PNG

Arto Koski liitosguru, joka synnytti Salon alueen suuren kuntaliitoksen ja joka on ollut asiantuntija kuntaliitosasioissa  niin Kuntaliitossa kuin valtion hallinnossakin.
Hän on selvitellyt tehtyjä kuntaliitoksia ja antoi niistä haastattelun, jossa vapaasti lainattuna hän totesi mm:ssa seuraavaa 

Ulkoinen paine on liikaa. Tulee se sitten suuremmasta kunnasta tai valtiolta. Jos se tulee ulkopuolelta asiat menevät lukkoon. Näin on käynyt mm:ssa Turun seudulla. Ei tarkoitus ole syyllistää Turkua. Ongelmia syntyy, kun kaupunki kasvaa rajojensa ulkopuolelle. Taidelajista on kysymys. Kuopio on onnistunut levittäytymään. Kolme on tehty ja neljäs on tulossa.

Lukkiutuneita on muuallakin. Mielenkiintoine kysymys on, mikä vaikutus on valtion suunnasta tuleva paine. Mitä käytännössä tapahtuu? Selvittämisestä on tässä vaiheessa, päättäminen tehdään sen jälkeen.. Vapaaehtoisuus johtaa parempaan. Pakottaminen selvityksien tekoon on luonut turhia vastakkaisuuksia.

Hänen tekemät havainnot ovat oikeita ja melko lailla itsestään selviä. Mutta käytännössä näitä arvioita ei ole kuunneltu tai ei niistä ole välitetty, kun käärmeen pyssyyn tunkeminen on ollut Henna Virkkusen ja kumppaneiden metodina.

Valtionosuusuudistuksen kohtalon hetket ovat käsillä. Viikkojen justeerauksen jälkeen tulemme me pienet kulkijat kummastumaan ja hämmästymään. En mahdottomana pidä sitäkään, että tässä pelissä on enemmän  mustia pekkoja kuin muita kortteja.
Kun osoitteet ovat etukäteen tiedossa, on  vaikeudeksi jäänyt saada laadittua tavoitteeseen sopivat säännöt.Asia on esitelty tänään puolihallitukselle, mutta tietoja sen sisällöstä ei välitetä.
Sellaista avointa ja luottamusta herättävää nousukiidossa olevan  15 prosentin puolueen valmistelu on!

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!