Kohti uutta aikaa Rannikkoseudussa

RSpC3A4C3A4toimittajaLeppC3A4nenVuosjoki20140912.jpg

Raija Leppänen sanoo olleensa paikalislehden toimituksessa unelma-ammatissaan. Hän jätti päätoimittamísen  syyskuun alussa siirtyäkseen kulttuurin pariin; kirjat, musiikki ja lastenlapsi ovat Turussa puutalossa asuvan pitkän linjan paikallislehtinaisen huomioon kohteena täyden päivätyön jälkeen.

Uskalsin  tervehdyskäynnillä Rannikkoseudussa väittää, että paikallislehti henkilöityy Raija Leppäsen persoonassa. Eikä se tarkoita, että paikallisuus menisi hänen mukanansa. Varmaankin merkitystä on ollut syntymäpaikka Oripäällä, joka Markku Heikkilän mukaan on itsenäinen vielä siinnäkin vaiheessa kun Suomessa on viisi kuntaa Helsingin, Tampereen, Oulun ja Kuopion ohella.
Raija suhtautuu pieteetillä kyläyhteisöihin ja ihmisten kokoiseen ympäristöön. Se on huokunut hänen aikanaan lehdestä. Raija ei ole kilpaillut Iltapäivälehdistön kanssa, mutta toisaalta esimerkiksi Naantalin Unikeon politiikkatoriin hän lähti innolla mukaan.
Kiitämme menneestä tämänkin palstan taustan nimissä ja toivotamme kaikkea hyvää ansaituille eläkepäiville Raijalle.

Uusi Aika ( ex. skdl) ei lehtenä palaa, mutta uuden päätoimittajan mukana  muutosta tullee

Marko Vuosjoki (39) on valittu Rannikkoseudun uudeksi päätoimittajaksi. Vuosjoki aloittaa tehtävässään 1.11.2014. Hän toimii tällä hetkellä Nokian Uutisten päätoimittajan vuorotteluvapaan sijaisena ja siirtyy Rannikkoseutuun sijaisuuden päätyttyä. Ennen Nokian Uutisiin siirtymistään Marko Vuosjoki on toiminut Kankaanpään Seudun toimittajana.

– Rannikkoseutu on hyvin toimitettu lehti. Uskon, että se voisi saavuttaa alueellaan vieläkin isomman joukon lukijoita. On mielenkiintoinen haaste lähteä kehittämään toimintatapoja, lehteä ja verkkopalvelua yhdessä osaavien toimittajien kanssa, toteaa tuleva päätoimittaja Marko Vuosjoki. Rannikkoseutu 21.8.2014

Uusi päätoimittaja ei ole kirjoittamaton lehti, vaikka meillä ei olekaan kokemusta sen paremmin Kankaanpään kuin Nokiankaan lehdistä. Hän on siis ammattilainen ja se on hyvä asia.
Hänellä on toimituksessaan pitkän linjan tosi tekijöitä ja uudenpaa virkeyttä.
Helppoahan ei tämän pienehkön alueen resursseilla tulla toimeen lehtenä. Mutta hyvin toimitettuna lehti kiinnostaa myös ulkopuolella erityisesti entisiä alueen asukkaita.
Yhteistyöhenki, uteliaisuus yhdistettynä avoimuuteen sekä kohtuullinen tasapuolisuus eivät ole huonoja eväitä tulevalla lehden teolle.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!