Kiperä kirjasto ja vaikea vapaa kilpailu

Kirjastosuunnitelma20171009.JPG

Kaupunginhallituksessa kädenvääntöharjoitus kirjastoasiassa. Kokoomus haluaa, että vielä selvitettään, voivatko mainostoimisto ja asianajotoimisto jatkaa nykyisissä tiloissa?
Jääviyksien takia Markku Tuunan, kok ja Heini Jalkasen, kepu olleessa ovien takana kh:n voimasuhteet olivat demarit+vihreät enemmistöinen.
Mistään suuresta ei ole – muodollisesti - kysymys. Sen sijaan mentaalisesti tappio kiukuttaa vallan näytöstä tykkäävä Kokoomusta. Kun jo aikaisemmin Sulho-patsaan siirto ei onnistunut, niin tämä sitten oli liikaa.

Mutta on tässä pari muutakin asiallista eroavaisuutta:
Ymmärrän niin, että vihreät ja demarit haluavat varmistaa mahdollisimman hyvän kirjastoratkaisun, jota ei parin toimiston takia ruveta muuttamaan. Porvariporukalle ei kelvannut vihreiden Mirva Maineen esitys siitä, että elinkeinoasiamiehelle olisi annettu tehtäväksi auttaa yrittäjiä uusien tilojen löytämisessä. Mielenkiintoista kiukuttelevaa osaamattomuutta, jossa voi olla piiloiteltua vastenmielisyyttä julkista kirjastoatoimea kohtaan. Onpa sen suunnan korkein edustaja esittänyt jopa kirjastomaksua!

Ilmeistä on, että fiksut yrittäjät pitävät nykyisistä toimistoista  siksi, että ovat tottuneet ja ehkäpä niiden edullisuuden vuoksi.
Tämä näkökulma johdattaa siihen naantalilaiseen erikoisuuteen: Porvarit mielellään tukevat markkinataloudelle vierasta kaupungin sekaantumista markkinoihin. Nimittäin Naantalissa on yrittämistä myös kiinteistömarkkinoilla ja vapaita tiloja näyttää olevan runsaasti kivenheiton matkan päässä. Kysymys kuuluukin: Onko tämä reilua!

Ps. Hyvää Aleksis Kiven päivää !!!!!


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!