Kimmo on kiva kaveri vaikka onkin totinen toveri

KimmoAho20141214.jpg

Kimmo Aho 50 v

On kiva kaveri ja mukava seuramies, jonka seurassa viihdymme.
Kimmo on myös totinen toveri, jota ilmaisua sankarin huumorintajuun luottaen uskallan käyttää. Kimmo on asioita vakavasti harkitseva ja ilmiöiden tavallista syvällisempi pohtija.

Kimmolla on juuret vahvasti työväenliikkeessä ja niihin hän päässyt perehtymään erityisesti isoisän äidin kirjailija Ida Maria Saarisen  (Karken Idan) laajan kirjallisen tuotannon ja siihen liittyvän muun materiaalin välityksellä. Vahva punainen lanka kulkee 1900 luvun alun köyhyyden, vankileirien, työttömyyden ja sotien koettelemusten läpi Naantaliin ja luovuuden kukoistukseen.

Aikamme yksilökeskeisyys ja pinnallisuus ovat olleet huolestuttavia piirteitä. Tämä aika tarvitsee nopeaotteista käytännöllistä toimintaa. Menestyksellistä se kuitenkin voi olla sosialidemokratian kannalta arvioituna, kun siihen onnistutaan liittämään menneisyyden hallinta.

Pätevä pääluottamusmies

Kimmo on juuriensa kun oman kokemuksensa ansiosta suuren teollisuuslaitoksen Naantalin hyvinvoinnin perustan Nesteen pääluottamusmieheksi enemmän kuin sopiva, hän on pätevä.
Kimmo tuntee 1990 luvun laman ja silloisen rakennemuutoksen teollisuuslaitoksen alasajoineen ja sitä seuranneen työttömyyden omakohtaisesti. Hänelle työtön ei ole prosentti.

Kimmo on tehnyt hyvin mittavan kunnallisen luottamushenkilöuran.

Valtuutettuna hänellä on meneillä jo kuudes kausi. Kolme kautta sosiaalilautakunnan puheenjohtajana ja nyt Teknisen lautakunnan puheenjohtajuus ja kaupunginhallituksen kaupunkisuunnittelujaoston jäsenyys on vertaansa vailla oleva suoritus.
Sosiaalilautakunnan oli Kimmolle monesti kova paikka. Hän ei voinut olla heijastamatta omiin lapsuuden raskaisiin koettelemuksiin muiden kärsimyksiä. Hän oli päättäjä, joka kantoi täyden ei vaan polittisen vastuun.

Luottamushenkilönä Kimmon hyviä ominaisuuksia on oivaltamiskyky. Hän pääsee jyvälle nopeasti ja sen näkee silmään välähdyksestä ja kun paikkaan sattuu niin hykertävästä naurusta.

NTY:n edustaja

Naantalin sosialidemokraatteja Kimmo on edustanut kahteen otteeseen SDP:n puoluevaltuustossa ja piiritoimikunnassa. Häntä on ollut helppo esittää ja häntä on voinut varauksetta kannattaa.Hän täyttää paikkansa.

Kimmo Ahon tarina on arvokas.

Se pakottaa ajattelemaan. Mutta tärkeintä on positiivisuus ja inhimillisyys. Se on ollut ja on meille tovereille ja kavereille ilo.
50 vuotias Kimmo ansaitsee kiitolliset yhteiset sosialidemokraattiset onnittelut.

Henkilökohtaisesti rohkenen lämpimin ajatuksin toivottaa menestystä Torikadulla naapurissa Haijaisten talossa asuneen varhaislapsuuteni päivän säteen Ritvan pojalle.

Mikko Rönnholm

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!