KIITOS MENNEESTÄ

UuttaVuotta2016.jpg

MUUTAMA POIMINTA MENNEESTÄ VUODESTA NÄILTÄ SIVUILTA

Yllä on lainaus sivuiltamme  huhtivaalien tuloksen selvittyä.

Pientä lohtua tuli vuoden aikana ja viimeiset gallupit 30.12.2015 olivat jo hyvät. Joten ehkä tämä tästä.


Nesteen juttu on kenkkumainen

Naantalin kaupungin ja Neste Oy:n välisen erimielisyyden ajautuminen riidaksi, jonka ratkaisu siirtyy osapuolien ulkopuolella, on pitkän luottamushenkilöurani yksi kenkkumaisimmista tapauksista. mr

Kun vuosikymmenet  luottamuksellista ja tuloksellista yhteistyötä tehneet osapuolet eivät pysty yhteisymmärryksessä ratkaisemaan asioita, on syytä olla murheellinen. Mielessämme ajattelemme ajan ja ihmisten muutosta; Ehkäpä elämme vielä vanhassa maailmassa, jossa oli muitakin arvoja kuin viimeinen sentti ja juristeria, vai onko niin, että ahneuden lyhytnäköinen pakkomielle on vallannut mielet.

Nyt mieleeni nousee kysymys: Onko tämän päivän Neste soveltamassa kotimaisiin yhteistyökuvioihin menetelmiä, joita ennen käytettiin muihin tarkoituksiin. Näin entinen kauppaministeri Jermu Laine kuvaa Nesteen entisiä toimintatapoja

”Siihen mahtui myös aimo annos macciavellismiä, joka perustui verhottuun vallan politiikkaan, joka ei kaihda mitään keinoja eikä varsinkaan käytä energiaa tyhjänpäiväisten moraalikysymysten miettimiseen. (Niccolo Machiavellin italialainen renessanssiajan filosofi)

YLEISKAAVOITUS

Kovakouraisuus Naantalin uhkana kirjoitimme yleiskaavan tekemisestä ja yritimme saada tolkkua HOMMAAN, TOISTAISEKSI TURHAAN.

VALTUUSTOSSA NOSTETTIIN malja Riitalle

Mutta se suurin ja vaikein asia oli se, että Riitta Lehtien oli viimeistä kertaa valtuuston sihteerinä. Valtuusto kokee suuren menetyksen, kun Rymättylän lottovoittolahja jättää valtuuston. Poikkeuksellisesti kiitollinen valtuusto nosti maljan LEHTISEN Riitalle!

MISSÄ ONGELMA SINNE TARVITAAN EU:TA

Grexit oli puheenaihe ja Euroopalle tuotti vaikeuksia päättää viisaasti. Lopulta niin kävi Kreikassa, Saksassa ja Suomessa. Takinkääntöjä se vaati eikä Suomessa ole enää kaikunut Timo Soinin sotahuuto: Missä Ongelma siellä EU.
Pakolaisten joukkoliike Eurooppaan nosti Angela Merkelin polittisen taktiikan ja pelitaidon mestarin sarjasta moraaliseksi tienviitaksi. Samalla huomattiin Suomessa, että politiikka ei ole yhden tahdon asia.

NYK 100 VUOTTA

Yhteiskoulumme täytti 100 vuotta ja  riemulakkiaisia vietettiin. Aiheeseen liittyen pätevä lainaus 50 vuoden takaa.

Mutta muistoihin palatessani totean, etten liene kertaakaan kokenut ajankohtaa, jota olisi voinut pitää varmana, pysyvänä ja turvallisena. Kaikki vuodet ovat olleet murrosvuosia, kaikki vaiheet murrosvaiheita. Erot ovat vain itsessäni. Mika Waltari

Ps.Naantalissa otetaan Vanhalla torilla Uutta Vuotta vastaan Samuli Santalahden, kesk. puhuessa ja VG Brassin soittaessa.  Jari Virran johdolla.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!