Kiitos käynnistä Jutta Urpilainen

JuttaurpilainenTY20130521.jpg

Jutta Urpilainen oli ministerinä ja puoluejohtajana  eilen Turussa.
Kierros alkoi telakalta. Eilen valtiovalta ja erityisesti rahaministeriö osoitti suopeutta aiheeseen kuten myös Vt 8 kohtaan. Tyytyväisyyteen on aihetta, vaikka telakkaongelma ei olekaan päiväjärjestyksestä poistunut on Jutan käynti selvästi myönteinen tapahtuma. Hänhän on ihan hiukkasen itsepäinen, joten toivotaan.

Eettinen markkinatalous.

Turun Yliopistolla Kalevi sorsa Säätiö ja Työväen sivistysliitto olivat järjestäneet seminaarin Jutta urpilaisen uudesta avauksesta eettisestä markkinataloudesta. Jutta esitteli aihetta kuvin, sanoin ja numeroin. Selvää oli, että korjattavaa on. Häntä kommentoivat toimittaja Timo Harakka ja professori Matti Wiberg.
Melko lailla kynityksi kana tarkoitan eettinen markkinatalous tuli.

urun kaupungin lounas venähti niin, että kymmenpäinen puolueaktiivien joukko sai odotella sote-uudistu ilosanoman levitystä. Selkeästi puheenjohtaja oli asian sisäistänyt. Ei epäilystäkään siitä, etteikö hän uskonut olevansa hyvällä asialla. Kuulijat eivät tainneet tulla yhtä vakuuttuneeksi. Monta kysymysmerkkiä ja muuta ajattelemisen aihetta jäi. Mutta merkittävää oli Jutta Urpilaisen paikalle tuleminen ja jos jotain häneen  korvaansa tarttui, niin ehkä parhaassa tapauksessa jotain valoa tähän kaaokseen saataisiin.

Paljon tyhjempiä vierailuja on tehty. Ja nyt on jännitettä. Kiltti puolueväkemme on tahdikasta. Se kannattaa Jutan muistaa.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!