Kevät 2015

NaantalinkevC3A4t20150304.jpg

Kevättä oli ilmassa ja asioiden hoidossa. Kirkastuminen sotessa tapahtui viime hetkellä ja nyt voidaan asianmukaisesti viedä tärkeitä sosiaali ja terveysasioita eteenpäin.

Olen tällä palstalla ja monesti muutoinkin tietenkin uskossani vahvanai vastustanut sote- ja kuntarakenteen sotkemista ja epäortodoksisesti olen tuntenut ymmärrystä maakuntamallia kohtaan. Ei se välttämätt vaadi verotusoikeutta ja erillisiä vaaleja Kaiken voisi tehdä vähemmällä uholla ja ennen muuta uskoen organisaatioiden evo- ei revoluutiomaiseen muutokseen. Valtion on otettava selvä rooli kaikkein vaativimman erikoisisairaanhoidon johdossa.

Mutta tätä kokonaisuutta ehditään pohtia. Kuntalaisten asian valvominen on ollut ja on meidän tehtävämme.

Aamutelkkarin ensimmäinen talousekspertti toimitusjohtaja Pekka Averio  kertoi, että kuntarahoitus ei kallistu. Luottoluokittajat ovat seuranneet sotea, mutta eivät vielä ole menettäneet uskoaan Suomen kuntien kykyyn hoitaa asioitaan. Tätä mieltä oli .

Vatt:n johtaja Juhanna Vartiainen oli toisena julistusvuorossa. Ei super-raflaavia vaan vanhan kertausta:

Ei apu tule meille niin ulkopuolisesti kuin sää. Syyt ovat sisällä. Julkistalous joutuu kriisiin.
Talouskasvu perustuu pieneltä osalta luonnon rasitukseen. Kasvu on sitä, että saamme paremman keittokirjan. Ammattikunta ei pelkää talouskasvua.
Lähdimme Kreikan tielle tuossa 2008. Vaikka Suomi pärjää. Ne kilpailukykymittarit kertovat instituutioiden laadusta, mutta hintakilpailukykyyn kannalta ne ovat huu haata.

Kuntien ja valtion alijäämä on lähes 10 miljardia. Sitä ei saa rahoitettua ellei työllisyyttä saada nousemaan. Budjettisopeutus ei riitä. Tutkijan ei pidä mennä neuvomaan, mutta Työn verotusta ei saa lisät. Avain asemassa on työn tekeminen ja työn teettäminen. Ikävä kyllä ainuttakaan merkittävää asiaa tähän suuntaan ei ole saatu aikaan. . Työ-linjalla ei ole tehty tarpeeksi.. Rakenneuudistukset eivät näy taloudessa lyhyellä tähtäimellä , mutta pidemmällä tähtäimellä kyllä. Perhepaketti olisi tuonut naisia markkinoilla. Sotella olisi voitu saada kuriin nousevia kustannuksia..
Vaikka rakenteelliset uudistukset ei vaikuta heti, mutta odotuksiin. Silloin yritykset alkaisivat investoimaan Suomeen.

Kolmen asian listoja Vartiainen ei halua esitellä, kysymys on hyvästä Strategisesta kokonaisuudesta. on
Anders Borgin kanssa heiltä tulee tällä viikolla raportti, jossa näitä selitetään.

Juhanna Vartiainen tuli demaritunnuksilla varustettuna  Vatt:n johtajaksi ja on sieltä käsin  julistanut liberalistista taloussanomaa. Huhujen mukaan hän haluaisi teit isän astumaan eli kokoomuslaisena eduskuntaan.
Toivottavasti ei ole totta. Ei olisi tyylikästä.


Ps.

Juhana Vartiainen lähtee kokoomuksen kansanedustajaehdokkaaksi kevään vaaleihin
Samalla Vartiainen loikkaa sosiaalidemokraattien riveistä kokoomukseen.
VATT:n ylijohtaja on ehdokkaana Helsingin vaalipiirissä. Hän korvaa Helsingin ehdokaslistalla Euroopan Investointipankin varapääjohtajaksi ehdolla olevan Jan Vapaavuoren.Vartiainen on ollut SDP:n jäsen ja hän on toiminut puolueen talouspoliittisessa työryhmässä. Vartiaisen talousnäkemyksiä voi kuitenkin pitää enemmän kokoomuslaisena.
Vartiainen on ehdottanut eläkeiän nostoa sekä työttömyyseläkeputken ja yleiskorotusten poistoa. Hän on myös vaatinut yleissitovien työehtosopimusten lopettamista. Lisäksi Vartiainen on kritisoinut omistusasumisen suosimista verovähennyksillä ja alhaisella kiinteistöverolla. Yle 6.3.2015

Voi aikoja, voi tapoja ! Vilhelmin kommentti osuu.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!