Kesäpäivän kiusaksi

Moraalia ja ulkopolitiikkaa

Mielemme vääntyy mielellään mukavampaan suuntaan. Kun tänään näemme samaan aikaan armeijan vallankaappauksen Egyptissä ja seuraamme Edward Snowdenin turvapaikan hakua vaihtelee mielemme laillisuuden ja oikeuden mukaan pitkälti sympatioittemme mukaisesti: Snowden on rikkonut USA:n lakeja ja olisi siten saatettava tuomioistuimen eteen. Vaikka tiedämme jenkkien vakoilleen kaikkea ihan EU:sta lähtien, kuten kaikki muutkin maat, niin on se kuitenkin meidän kaltainen?  maa jossa arvot jaetaan ja siksi ymmärrämme vaatimukset.

Egyptissä vaaleilla valittu presidentti syrjäytetään kansan katumellakoiden jälkeen panssareiden avulla. Olihan Mohamed Morsi fundamentaalinen musliiniveljeskunnan edustaja ja taisi hänen perustuslakimuutoksensakin olla vääränlainen, joten armeijan toimenpide hyväksytään.
Vallankumoukset syövät lapsensa, ja euforinen innostus korvataan kovilla otteilla oli sitten kyse Neuvostoliiton synnystä tai Ranskan vallankumouksesta.

UKK:n viisauden mukaan olemme lääkäreitä emmekä tuomareita. Mutta mitä lääkärin etikka tällaisesta sanoo: Se sanoo, että on noudatettava lakia.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!