Kesän viimeinen vesper oli alkusoitto Naantalin edunvalvonnalle

Vesper20150831.jpg

Kesän viimeinen vesper oli soinut Naantalista.

Sitten  tasavallan hallitus aloitti oman tiedotustilaisuutensa. Mitään yksityiskohtia ei kuitenkaan  kerrottu sotesta. Se kerrottiin, että lokakuun loppuun mennessä päätetään alueiden määrä (9-12 tai 19) ja rahoitus ja seuraava askelmerkki (taas kerran) on, että sotelaki on eduskunnassa syksyllä 2016 ja se tulee voimaan vuonna 2019.

"Rahoitusratkaisu tulee olemaan iso urakka", sanoi A-studiossa Juha Rehula. Se on jalostunut valtion suuntaan. Aletaanko periä soteveroa? kysyttiin ja vastaus oli, että "veroaste ei nouse, ja että vaihtoehtoja on useita".
THL:n johtaja valaisi asiaa lisää ja esitti mm:ssa: "Itsehallintoalueiden päättäjät tullaan valitsemaan vaaleilla. Ensi vaiheessa käytetään suoraa valtion verotusta; ehkäpä aluksi samalla tavalla kuin Yle-vero. Verotusoikeus alueille ei ehdi tähän, mutta nousee myöhemmin esille".

Seuraavat kuntavaalit tulevat olemaan keväällä 2017, joten eduskunta päättä näistä sopivasti vaaleihin valmistauduttaessa. Mutta nyt on momentum; Naantalin on toimittava tehokkaasti, kuten edellisessä jutussa Matti Vanhaseen viitaten näillä sivuilla on esitetty. Naantalin edunvalvonnan korkean veisuun aika on siis alkanut. Hallituspuolueiden paikalliset edustajat saavat panna parastansa.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!