Kesän viimeinen vesper, Hollywood ja West End

Hollywood20160831.jpg

Elokuun viimeisen päivän vesper on soinut ja Hollywood on täällä taas.

Kesäkausi on päättynyt – ainakin muodollisesti. Vielä voi olla lämpimiä päiviä, mutta kalenteri määrää, että arjen ja aherruksen suuntaan menemme me naantalilaiset.

Matkailuyrittäjät sen sijaan tekevä yhteenvetoja ja toteavat, että jottai taritis tehrä

Kuin tilauksesta syyskuun 1 pnä  Turun Sanomien etusivulla oli Jukka Vehmasen West Endin jutu  tulevista asuntomessuista? Pekka Jokisuu ja Jari Tammento, alittelliset puuhamiehet puhuivat omassa asiassaan, mutta yhteistä parempaa tulevaisuutta tavoitellen
Matalahden ruoppaukselle on saatu lupa ja edellytykset saada uutta vetovoimaa Naantaliin on parantunut.

Nyt olisi hyvä hetki kallistaa korva matkailuyrittäjien ja miksei maan omistajinkin suuntaan eikä vain voivotella sitä entistä parhaan matkailukaupungin imagoa.
Julkinen ja yksityinen kumppanuus on ratkaisun avain.

Vesperistä puheen ollen

Seurakunta kertoo Vesperi perinteestä sivuillaan:

”Vesper-soiton tarina alkaa saksalaisesta Hallen kaupungista, jossa iltasoitto soi kaupungin kirkon korkeasta kaksoistornista. Soiton kuuli aikanaan myös Hallessa opiskellut naantalilainen Julius Friberg.” Alku oli 1920 luvulla.


Vesper-soiton hoiti aikoinaan kylpylä, sitten Naantalin matkailu ja nykyisin kaupungin kulttuuritoimi.
Virret: su 184, ma 571, ti 462, ke 383, to 459, pe 478, la 377)

Ps. Sunnuntai illalla  trumputtajan ei pitäis sanoa, että toimelias päivä on mennyt jne. Sunnuntaina pitäis lorun kuulua joten näin

Ansaittu lepopäivä on takana. Niin palkolliset kuin isännät ja emännätkin voiva viel jatkaa pyhäpäivän viettoo. Mut nyt kello kahreksalt on  vesperin aika;  hiljentykkää sen ajaks.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!