Keskustassa on kehittämisen tarvetta

keskustankaava20150209.JPG

Keskustan kaava hyväksyttiin valtuustossa. Vuosien prosessin eräs vaihe on takana. Edessä on Sirpa Hagsbergin(sd)kiirehtimä sitten pikku juttu: Kuka tekee mitä ja millä ehdoilla ja koska tulee valmista?
Mahdolliset valitusten  käsiteltyn jälkeen vuonna 201? Ihmeenkin sattuessa ottaa aikansa ennen kuin työn ääniä kuulemme.
Samuli Santalahti (kesk) kiitti muista ryhmiä innosta olla mukana Keskustan kehittämisessä. Entä päivän puheenaihe keskikalja, kyseltiin?
Vilhelm Junnila (ps) toivoi kolmikerroksisisiin hissejä lisäkerroksen avulla. Vasemmistoliitolle on ylöspäin rakentamisen sietäminen otti niin tiukoille, että koko kaavaesitystä ehdotettiin palautettavaksi.Kahdella äänellä se ei onnistunut.
Kaava päätettiin lopulta yksimielisesti vahvistettuna ponnella, jossa edellytetään, että joukkoliikenteen tulee toimia toteutuksen aika, ja että Vapaa-aikatullin tilalle saadaan korvaavat tilat.

Naantalilaisten kannalta merkittävin asia oli terveyskeskuksen ilta ja lauantaipäivystyksen jatkuminen. Kiitosta satoi kaikkialta. Vähäpuheinen asian jo alkusyksyllä kh:ssa pöydälle nostanut  Hannu Aalto (sd) ilmiselvästi hymyili sisälle päin. Hanski on "vain" tekijä. Mutta kyllä kansa tietää.

Vilhelm Junnila (ps) oli tyytyväinen aurinkolisän aloitteen käsittelystä, kun taas Heini Jalkasen lähiruoka-aloite vaatii hänen mielestään lisätyötä. Hannu Raittolan (vas) palvelujen ulkoistamisesitys siirtyi puheitta historiaan.
Vuoden 2015 kokous alkoi reipaasti. Paikalla olleet kansanedustajaehdokkaatkaan Sara Luotonen (vihr) ja Vilihelm Junnila eivät höyrähtäneet. Neljä ehdokasta Naantalista on kisaan lähdössä. Juha Haapakoski (kok) oli esteellinen ja Naantalin neljäs ehdokas Kaisa Vallavuori (vas) ei ole vielä valtuutettu.
Toivotamme heille kohtuullista menestystä ja muistutamme, että Naantalin kannalta olis hyvä, jos meillä olisi paikkakunnan oma edustaja tukemassa Rymättylässä syntynyttä Ilkka Kantolaa (sd)

Jälkimaku:

Vaalistarteissa haastatteluissa punamulta näytti A-studion pika kyselyssä olevan suosiossa – tässä vaiheessa. Puoluejohtajat kieltäytyvät ennakkoon sitomasta käsiään. Leikkauksistakaan ei puhuta.
Maahanmuutto ja Keskiolutkielto ovat vaikeita asioita. Niillä on puolensa ja toisensa. Yksi fiksu kaveri jo uumoili, että Keskusta ja Perussuomalaiset voisivat päästä yhteisymmärrykseen kieltää kebab–paikoilta keskioluen myynti. Siinä oli luovuutta.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!