Keskustan toteuttaminen alkaa, Kaivola etuostetaan, Teatteria haistellaan

Keskustan laajennus ja tiivistysprojektin 10-vuotisjuhlia päästään viettämään työnmerkeissä. Hyvä, että organisaatio sentään toimii, vaikka kaupunginjohtajalta aika kuuluukin Lammasluodon lobbaamisessa.

Kaivolan edesmennyt isäntä oli maalaiskunnan maalaisliittolaisia mahtimiehiä. Tila myyttiin ennen yhdistymistä vuonna 1963, eikä siitä kantanaantalilaiset aikoinaan tykänneet.

Onhan se tullut vihdoin käyttöön paljon jälkeen myöhemmin manner-Naantalista hankittujen alueiden. Vanha päärakennus tontteineen jäi myyjien perillisille ja nyt se on  saatu kaupaksi. Kauppaan kaupunki käytti etuosto-oikeutta. Järkevä toimenpide. Mutta kysymys kuului, miksei sitä ostettu suoraan? Kuka taas on nukkunut?

Benito Casagranden tyttären hevostila hankki laidunmaita Evesteiltä melkein 25 hehtaaria. Maat ovat aikoinaan vaihdolla kaupungilta tulleita. Alue on niin alava, alle + 3 metriä, ettei rakentamista voida sallia. Pirttiluodossa se ei ollut esteenä!
Esitys etuosto-oikeuden käyttämättä jättämisestä jäi kaavallisia lisäselvityksiä varten pöydälle. Peltomaiseman säilyttäminen on  kulttuuriteko ja olisi tietenkin hienoa tällaisessa yhteydessä jotenkin turvata tämä tuleville polville.

Teatterin kiinnostus Kesti-Maariaan on saanut liikettä. Ensin tila ei kelpaa kenellekään, sitten se sopii kaikille muille  paitsi teatterille ja nyt se tiedetään homeen raiskaamaksi. Vedet ovat päässeet sisälle katosta ja seinistä ja siksi sieltä entinen vuokralainen Naantalin Energiakin halusi pois, kerrotaan.

Melkoista sähläystä, mutta kyllä se selviää, kun kaupunginhallitus menee paikalle  ensi maanantaina.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!