Keskusta voittaa, Kokoomus koittaa

SK20131101.JPG

Suomen Kuvalehti valaa uskoa jo ylitsevuotavasti pursuvaan Keskustaan. Vaalit ovat puolentotista vuoden päästä ja Juha Sipilä on jo tuleva pääministeri. Hän on yllättänyt positiivisesti ja on ilmeistä, että hänen kanttinsa kestää, vaikka odottavan aika onkin pitkä.
Sen sijaan hänen ongelmansa on kuten monen muunkin kansansuosikin kuten Mauno Koivistokin aikoinaan totesi, että kyllä vastustajien kanssa aina pärjää, mutta vaikeuksia järjestävät yli-innokkaat kannattajat.
Ja kun keskustalaisia seuraa, niin totisesti on pöksyissä pysymisen tuska suuri. Ja siinä se Jallu luuraa.

Juha Sipilä imee yrittäjiä Keskustaan suoraan omalla persoonallaan ja toisaalta heidän helmoihinsa työnnetään uusia kannattajia kuntarakennepolitiikalla  varsinkin Kokoomukselle ja SDP:lle  vahvoissa kehyskunnissa.

Kokoomus reivaa sote- ja kuntakantojaan, Sdp:lle jää luu käteen

Maailman merkit tosin kertovat, että Kokoomus ottaa onkeensa tilanteesta ja ihan kuin sattumalta juuri tänään ministeri Paula Risikko vetää takaisin sote-kantojaan: Hän näkee, että nyt onkin keskityttävä ennen muuta huonosti toimivien terveyskeskusten parantamiseen. Ja se muuten tapahtuu velkarahalla 200-300 miljoonalla eurolla ja ottamalla yksityiset lääkäriasemat rinnalle, kuten THL esittää.
Sanomattakin on selvää, että tässä on ensimmäisiä järjen pilkahduksia hallituksen suunnalta. Enkä ole jälkiviisas, kun sanon, että tässä hommassa on koko ajan ollut kyseessä yksityisten palvelujen suosiminen ja julkisen palvelun tyrehdyttäminen. Mutta tätähän eivät omat ministerimme ja eivätkä Helsingin pään muutkaan satraapit ole huomanneet ja puoluetta riepotetaan kun märkää vasikkaa Esko Niskasen sanontaa lainaten.

Kokoomuksen varsinais-suomalaiset tähdet Petteri Orpo ja Anne-Mari Virolaisen sanoutuvat irti Kokoomuksen hallituksessa läpi runnaamista  pakkoliitoksista ja heidän kehittämästään Suur-Turku ajatuksesta . Näin helppoa se on:

  • Turun seudulla tehdään 19 kunnan selvitys tulevaisuuden kunta- ja palvelurakenteesta. Kaikille lienee selvää, ettei näin suuri kokonaisuus toimisi yhtenä kuntana. Odotammekin, että selvitys antaa vastauksia siihen, mikä on paras rakenne Turun seudulla alueen elinvoimaisuuden turvaamiseksi. Lopputulos voisi olla muutaman vahvan kunnan laajaa yhteistyötä tekevä kokonaisuus.

  • On tärkeää, että seudun kunnat saavuttavat yhteisymmärryksen kuntarakenteen uudistamisesta. Pakkoliitokset ovat viimeinen keino kuntarakenteen eheyttämiseksi. Ns. pakkoliitospykälä on vasta valmistelussa. Mikäli sellainen säädetään, sen käytön pitää olla tarkasti rajattua. Pakkoa ei tule soveltaa kuin sellaisissa äärimmäisissä tilanteissa, joissa kunta on ajautunut kriisiin tai seudulla ei löydy minkäänlaisia omia ratkaisuja.Virolainen- Orpo TS 2.11.2013

Olen Virolaisen ja Orpon kassa samaa mieltä, että selvitys ratkaisee - tarkemmin sanottuna selvityksen sisältö. Pidän umpityperänä V.Junnilaa lainaten sitä, että tämä Jyrki Kataisen hallitus nosti pakkoliitoksen esille. Siihen ei ole eikä ollut mitään tarvetta.
Sen sanan sanominenkin vie monta asekelta taaksepäin kuntien välisessä yhteistyössä. Tiedämme, että sen pakkoidean isät ja äidit ovat kokoomuslaisia ja on aikamoista kansan huiputtamista näyttää viattoman puhdasta naama Virolaisen Orpon malliin. Se on pelin politiikkaa.

Ja helppoahan pelaaminen on kun myötäpuolella ovat yksinkertaiset demarit, jotka suostuvat  muiden typeryyksien taakan kantoon. SDP:tä on haukuttu Kokoomuksen apupuolueeksi ja voi siinä asiassa jotain perääkin olla, mutta se, että apupuolue vastaa vielä pääministeripuolueen tyhmyyksistä on solidaarisellekin liikkeelle liikaa.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!