Keskusta ja perussuomalaiset ratkaisevat,SDP marginaaliin.

Jossitellaan nyt.
Kun Ylen viimeinen gallup tuli torstaina tietoon kirjoitin pettyneenä: ”Tiedämme, että Ylen tutkimus on aineistoltaan HS:n tutkimusta vanhempaa eli ei niin luotettavaa.
Käsitykseni on, että tällä oli vaikutusta tunnelmaan ja Antti Rinteeseen".
Näin myös kävi.
Antti Rinne sanoi tuon Ylen gallupin jälkeen, että Tämä tarkoittaa porvarihallitusta, vain äänestäjät voivat sen estää ja ainoastaan vaalilipulla voi SDP:n saada hallitukseen. Vaalilipuilla paikka ei tullut ja nyt SDP joutuukin painimaan pitääkö olla vaikuttamassa hallituksessa vai pitääkö tunnustaa tosiasiat.

Antti Rinteellä, joka nopeasti omaksui valtinvarainministeriön virkamieslinjan, on taatusti kiusaus yrittää roikkua mukana, mutta onko se sen väärtti. Vaalivalvojaisia katsoessa tuli sellainen fiilis, että Paasitornin väki on opposition kannalla.

Saa nyt sitten nähdä, mitä tästä seuraa puolueen sisällä. Rinteellä hävinneiden joukossa löytyy revanssihenkistä naisenergiaa.  Nykyjohtoa tukeneet pettyivät äijäduunarien valumiseen persuille. Ilmeen muutos ei heijastunut puolueen ulkopuolelle.

Näillä asenteilla lähdetään muodostamaan tulevaa hallitusta.

Ennakkoon uutta hallitusta on rakennettu lähinnä kahdelle pohjalle joko porvarihallitus tai peruspunamulta. Jos nyt tulosta katsoo, niin perusteltu vaihtoehto olisi voittajien eli Keskusta, Perussuomalaiset, Vihreät ja RKP.
Keskustan on otettava perussuomalaiset kahdesta syytä; ensinnäkin persut menestyivät ja toiseksi puoluetta ei estää mikään hallitukseen tulemasta. Kokoomus on taatusti valmis hallitukseen, mutta ohjelmallisesti se on hankalampaa. SDP:n kanssa ohjelmasta sopiminen ei asiallisesti olisi mahdotonta, mutta poliittinen logiikka, joka ei ole logiikkaa, ei tee sitä mahdolliseksi.
Eihän hallituksessa ole helppoa tule olemaan, mutta voi tässä käydä toisinkin, sillä Euroopassa on nousun merkkejä. Ja jos toimintakyvystä jotain voisi arvioida, niin luulisin hallitustyön olevan helppoa: Sipilä ja Soini sopivat ja muut tulevat perässä.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!