Keskisormi ja sudenkorento

Trumpkeskisormi20160131.JPG

Intia on maailman suurin demokratia, monet äänestäjät ovat lukutaidottomia, joten puolueet pitää voida tunnistaa  symboleista. Kongressi puolueella on Palmu ja  käsi, Janatalla lotus ja niin edelleen. Äänestäjän, joka ei osaa lukea, sormenjälki vastaa symbolia.

Olen usein miettinyt, mitä symbolia parhaiten kuvaisi  Donald Trumpin viestiä. Demokraateilla on sateenkaari kertomassa heidän  kannattajien monipuolisesta kirjosta. Perinteinen republikaanit olisi Ameriikan kotka  osoittamassa heidän  isänmaallisuuttaan – tai ehkä muotokuva Ronald Reaganista sopisi. Herra Trumpin symboli olisi keskisormi, joka ilmaisee sen, mitä hänen fanit ajattelevat politiikasta. Donald on se, mitä he ajattelevat Washingtonista. Muuta kuvaa ei tarvita.

Näin kolumnoi Edward Luce FT:ssä. Ja tästä tuli mieleen, että miten on perusuomalaisten symbolien tilanne?

Kukat ja kasvit ovat muiden puolueiden tunnuksia: Keskustalla neliapila, Kokoomuksella ruiskukka ja demareilla ruusu, mutta RKP:llä on leppäkerttu, se onkin toisenlainen puolue, joten sen arkivihollinen PS vosi hyvin löytää symbolinsa samalta suunnalta. Vanhasta 
SMP:n  päivänkakkarasta on hallituksen menon arpomisessa mennyt viimeinen terälehti.

Lihansyöjä, kauniin kesäpäivän ihme, sudenkorento tuli mieleeni ensiksi sen nopeiden käännösten vuoksi. Ja toiseksi, siksi että  yleinen käsitys on ollut, että sudenkorento elää vain päivän.

Se on ollut väärä tieto aivan kuten persujenkin tapauksessa.
Korentojen näköaisti joka suuntaan - ylös -alas / vasemmalle ja oikealle on  hyvin kehittynyt. Suuosat ovat voimakkaat ja purevat. Ja sen taiteilijanimi voisi olla täkäläisittäin surenkorento.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!