Kenen joukoissa seisot, Suomi ?

PossulentC3A4C3A4Wolf20150923.PNG

Päätös tehtiin poikkeuksellisesti äänestämällä, koska itäisen Keski-Euroopan maat Unkari, Slovakia, Tšekki ja Romania vastustivat sitä kiivaasti. Nyt muut käytännössä pakottavat nämä maat ottamaan vastaan turvapaikanhakijoita sanktioiden uhalla.

Suomi irtautui läntisten jäsenmaiden leiristä ja jätti ainoana maana äänestämättä, vaikka Suomi onkin luvannut ottaa vastaan komission sille esittämät 2 400 turvapaikanhakijaa.

"Meillä on hallitusohjelmassa selkeä linjaus siitä, että näiden sisäisten siirtojen pitää perustua vapaaehtoisuuteen. Konsultoituani pääministeriä ja hallituskumppaneita Suomi pidättäytyi äänestyksestä, mutta samassa yhteydessä kerroin selkeästi, että Suomi kuitenkin osallistuu tällä omalla jako-osuudellaan vapaaehtoisesti yhteiseen jakoon", sisäministeri Petteri Orpo (kok) perusteli Suomen toimintaa.
Suomen toiminta herätti ihmetystä kansainvälisessä toimittajajoukossa.
HS 23.9.2015

Tässä sitä ollaan, kun pelleilemään ryhdytään. Poliittinen temppuilu on saavuttamassa, ellei kyse olisi vakavasta asiasta,  naurettavuuden rajat. SUOMI ÄÄNESTI VASTAAN DE FACTO

Kun aikoinaan päätimme EU-jäsenyydestä, totesimme, että parempi nousta junaan, kuin jäädä itäblokin asemalle.
Eetu Salin lähti punakaartiin toteamalla, ettei jätä porukkaa silloinkaan kun se tekee tyhmyyksiä.  Vähän samanlaiselta tuntuu suomalaisena oleminen tänä syksyn synkkänä päivänä.

Teija Sutinen, Hs 23.92015 muisteli, että Tony Blair valitsi Työväenpuolueen varjohallituksessa sisäminiterin paikan taktisista syistä ja ponkaisi siitä seuraavissa vaaleissa pääministeriksi. Juttu loppuu seuraavasti:

Ja sisäministeri Petteri Orpo (kok) erottuu nyt edukseen – mutta ei kovien puheiden tai kurilinjan takia vaan käyttäytymällä toisin kuin tämän hallituksen sisäministeriltä odottaisi.

Orpo on esiintynyt rauhallisesti ja ratkaisuhakuisesti sekä antanut täyspäisiä haastatteluita turvapaikkatilanteesta. Samalla hän on korjannut joidenkin hallituspuolueiden edustajien ylikierroksilla käyviä puheita.
Saapa nähdä, miten pitkälle tällä linjalla pääsee.

Petteri Orpo on fiksu kaveri ja hänelle toivoo kohtuullista menestystä. Latistetaan kuitenkin tunnelmaan muistamalla, että Kokoomuksen puheenjohtajaksi ponkaisi Ville Itälä sisäministerin paikalta.

Huom! Muistat varmaan, että Orpo toimi Itälän erityisavustajana. VJ

Mutta avarakatseisempi Martin Wolf näkee tämän asian EU:n tulevaisuuden kannalta kaikkein tärkeimpänä; Venäjän aiheuttamat ongelmat Ukrainassa  ja Brittien kansanäänestys ovat pikkujuttuja nykytilaan eli pakaolaisten hyökyaaltoon verrattuna.
Martin Wolf lopettaa kolumninsa:

EU on kaoottisessa maailmassa.EU:n on löydettävä parempi tapa selviytyä,kuin perustamalla linnoitus, jonka puolustusmuureihin epätoivoiset sisäänpyrkijät tuhoutuvat.
On luotettava kattava, toimiva ja tehokas strategia.
Kyllä,tällä kerralla täytyy possun lentää.

Ps:

Kari Ahonen

23. syyskuuta kello 8:35

Onhan se enemmän kuin huvittavaa, kun sisäministeri joutuu persujen pelossa selittelemään Suomen typerää äänestyskäyttäytymistä puppugeneraattorista tuotetuilla lauseilla. Samaan aikaan ulkoministeri syyttää länsinaapuria terrorismin tukemisesta. On siinä meillä hallitus!
TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!