Kaupungintalon kakarat

Kaupungintalonkakarat20151002.jpg

Kaupungintalon kakarat ovat kokoontuneet vuodesta 1986 ja sakki sen kun lisääntyy; paikalla oli 90 kutsutusta 50 pääosin 1940 luvulla syntyneitä.

Nykyisen kaupungintalon paikalla oli Osvan liike- ja asuintalo sekä kolme kaupungin vuokrataloa. Porukkaan kuuluvat myös Teollisuustyöväen vieläkin kaksi jäljellä olevaa osaketaloa.

Iloinen jälleennäkeminen oli  vaikutelma. Näin mukavia tilaisuuksia saa ani harvoin isännöidä. Kiitos siitä vieraille.

Virtasen Keke avasi tilaisuuden ja esitti toivomuksen, että kaupungin pitäisi rakentaa nuo kolme taloa uudestaan – nyt palvelutaloina sanoi suurimman ikäluokan syntyvyyden huippuhetkellä syntynyt yliopiston ex reksi.

Naantalilla on nyt melkein 1 000 vuokra-asuntoa ja pari ihan kaupungintalon kyljessä. Mutta sinänsä vieraat osuvat oikeaan palvelutaloja tarvitaan ja Aurinkosäätiön tänä syksynä liikkeelle lähtevä tulee tosi tarpeeseen.

Aikoinaan heti sodan jälkeen on ollut melkoinen suoritus rakentaa kolme kaksikerroksista  taloa. Vanha työväentalo kuului tuohon kompleksiin ja siellä ahkerasti käyneenä ja vanhassa puutalossa asuneena muistan kademielin katselleeni sisävessoilla varustetuissa asunnoissa asuneita.

Hyvä kaveruuden henki tuossa lasten maailmassa oli syntynyt ja se näyttä elävän vieläkin. Erityisellä innostuksella ”kakarat” seurasivat Jocke Leinon 62 kuvan kavalkadia Naantalista ja kaupungintalon nurkilta otetuissa kuvista tunnistettiin apikkoja, että noinhan se oli tai sitten ihmeteltiin, että en olisi muistanut. Kuvat ja mukava selostus on hyvä pohjustus muistoihin.

Hienolle perinteelle toivotaan jatkoa ja tuota samaa ideaa kannattaisi muidenkin entisten kakaroiden toteuttavan.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!