Kaupunginjohtaja valinkauhassa

Suuri joukko Naantlin päättäjiä "haastatteli" torstaina ja perjantaina kaupunginjohtajakandidaatteja. Operaatiota johti Vs.kj. Kallu Sipponen henkilöstöpäällikkö Laura Sauraman tukemana.
Tapahtuma oli hyödyllinen ja antoi hyvän kuvan siitä, että kykyä ja taitoa löytyy. Soveltuvuus kokemuksen perusteella vaihtelee ja se vaikutta valmiuteen. Nyt on ollaan saranakohdassa eli asiat kaatuvat päälle on liikkuvaan junaan hyppäämisen taito aika tärkeä.
Neljä lähtee soveltuvuustesteihin tohtori Laura Sauraman tekemän pohjaesityksen mukaisesti. Kaupunginhallitus tehnee maanantaina muodollisen päätöksen, jos sitä ei Kokoomuksen valtuustoryhmässä muuksi muuteta.
Testeihin lähtevät ovat porvarillisesti ajattelevia, arvioisin, yksi on jäsenkirja Kokoomuslainen ja kaksi muuta arvomaailmaltaan sinne päin kallellaan olevia. Kokenein on keskustalainen.
Mustia hevosia voi tietenkin ilmaantua, mutta kyllä näistä kelpo johtaja Naantaliin löytyisi. Veikkaan, että ei ihan vähän valintaan vaikuta se, että miten kuntarakenneasioihin arvellaan johtajan suhtautuvan.

Ps. Valitettavasti tässä entiseen tapaan Pekka Hjelt alla kommentoi antaen ymmärtää, ettei demokratiassa olisi merkitystä sillä, miten paljon puolueilla valitsijoita.  Mutta eihän sellainen tosiasia tilastoammattilaisen arvostelua häiritse.
Pekalle taitaa olla tuntematon kansan viisaus: Huuto ei auta, jos voimat ei riitä. 
Me pyrimme aktiivisesti ja asiallisesti tukemaan hyvän kaupunginjohtajan valintaa. Urheilutermein sanon, että parhaamme teemme ja katsotaan mihin se sitten riittää.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!