Kauppilan Jopi 60 vuotta

NTYnuorisojaosto20151107.jpg

Tervetuloa 190-vuotisjuhliin luki kutsun ruusuisessa kannessa. No pitihän se arvata, että Jopin hommista on kysymys. Täti Marjatta 80 v, Jorma 60v ja serkku Paavo 50 v pitivät yhteiset juhlat 7.11.2015 Turun brankulla.

Paikalla olijoista runsas kolmannes kuuluivat  sukuun ja loppuosa  neljännestuhannesta vieraasta olivat kollegoja, opiskelukavereita ja tovereita. Ja juhlan henki oli aivan päinvastainen ulkona vallitsevaan ankeaan ilmaan verrattuna. Ohjelma eteni ja ruoka maistui ja juomat erityisesti mainitsen A-oluen siksi, että mukautuvainen Jopi ei kolmosta juo eikä vierailleen juota.
Jorman isä Aimo Kauppila, Naantalin sahan viimeinen pääluottamusmies, on syntynyt Oulunsalossa ja on tällä hetkellä elossa olevasta kahdeksasta  sisaruksesta vanhin 86 vuotias. Teräsmies tyyppiä.

Jopi kertoi, että äiti nyt jo edesmennyt Aila synnytti hänet matkalla Rymättylästä Lääninsairaalaan 5.11.1955 Paalupaikan kohdalla.

Hienoa , sanoi Jopi, että nyt hän voi sanoa  syntyneensä Naantalissa, kun Rymättylä Naantaliin liittyi ja olisi hienoa, jos hän nykyisin Turussa asuvana voisi joskus asua syntymäkaupungissaan.

Se oli huono vitsi, buuasivat naantalilaiset.

Reipas synttärisanakari itsekin Jorma Kauppilan täti Marjatta Rajamo  kertoi, että Jorma  on sukunsa sosiaalisin. Me muut vahvistimme väitteen ja lisäsimme vielä sen, että Jopi on ollut kiinnostunut yhteiskunnan kehittämisestä kouluajoistaan alkaen.

Uuden Aallon eli superaktiivisen Hessun ja muiden kuvassakin näkyvien kavereiden kautta Jopi saatiin NTY:n nuorisojaostoon. Kaveriporukassa Jopin harkitun verkkainen ja lempeä puhetapa teki hänestä vääräleukaisen Meristön Jukan herjailussa JesusRistuksen.
Räväkämmät kaverit häntä arvostivat ja niinpä häntä tarjottiin moniin tehtäviin ja pikku hiljaa hänestä kehittyi Naantalin sosialidemokraattien vaikutusvaltainen valtuustoryhmän johtaja ja sosiaalipuolen vastuullinen puheenjohtaja.
Jorma Kauppila on saanut töistään ja toimistaan kiitosta.
Huumorilla höystettynä sitä tuli ihka uudelta Naantalin Ruusuritarikunnalta.

Politiikassa hän oli joustava neuvottelija, vaikka olikin periaatteiltaan tiukka. Jopin tietoja ja taitoja arvostetaan ja ystäviä hänellä oli joka suunnalla.

Naantalin Työväenyhdistyksen säätiön perustaminen oli Jopin organisoima tärkeä hanke. Hän on vieläkin yhdistyksen jäsen ja säätiön valtuuskunnan puheenjohtaja.

Jopi on ahkera ja järjestelmällinen ja itseään kohtaan säälimättömän vaativa. Jopi on nykyaikainen esimerkki jatkuvasta opiskelusta, niin että vielä tulemme  puhuttelemme häntä tohtoriksi.
Vieraat kulttuurit, kaikki kansat, ihmiset ja kielet kiehtovat Jopia.
Hänellä on vahva usko ihmisyyteen niin globaalissa mittakaavassa kuin lähipiirissäänkin.

Politiikassa Jopilla on ollut selviä kannanottoja; hän on rauhan mies, joka luottaa rantakallioiden rasvaamiseen ja uusiutuvaan energiaan. Hän on puhunut pakolaisten ja maahanmuuttajien puolesta aina ja tiukasti. Lähimmäisiä ovat kaikki. Mutta käytännössä Jopi on pragmaattinen ja sietää hänen kanssa erimieltä ollutta enemmistöä tai vähemmistöä. Selkeä demokraatti.

Meille monella ja varsinkin meille Jopi on ollut korvaamattoman arvokas apu. Rikun äidin jouduttua leikkauksiin oli Jopi tehokkaan apuna huushollin hoidossa asuessaan meillä. Silloin jo kauan ennen tupakkalakeja meille tuli tupakointi kielto ja kaikki sujui niin hienosti, että seitsenvuotias poika kyseli äidiltä myöhemmin, että koska taas menet sairaalan. MR

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!