Kaunis pitkä perjantai

KirkonmC3A4eltC3A4lC3A4nteen20140328.jpg

Kevään merkit avoimet vedet ja vielä lehdettömät puut luovat avaruuden tunnetta, josta tuulettoman raikkaassa auringon lämmittämässä kirkonmäessämme voi odottaa uuden kasvun kautta valmistautuessa hautajaisiin. Ajan riento ja luonto puhuttelevat.

Elämän ja Naantalin monimuotoisuuden kokee, kun ensin saattelee pitkäaikaisen naapurimme Kaitsu Simeliuksen ja sitten perusluonnonmaalaisen sotaveteraanin Lari Tarkin viimeiselle matkalle.

Siunaustilaisuudet ovat juhlavia ja koskettavia hetkiä. Oma tunnetila vaikuttaa ensisijaisesti, mutta kyllä jykevä ja valoisa kivikirkkomme puitteineen luo mahdollisuudet kohottautua arjen yläpuolelle..

Kirkon palvelijan Liisa Suomisen rahoittava olemus tekee pyhäkköön astumisen astumisen helpoksi.
Kari Vuolan korkeatasoinen urkumusiikki on naantalilaisten etuoikeuksia. Ja siunaaminen hiekkaristi kädestä maata arkulle laskien on vaikuttava.

Kuukauden sisällä olen kolmeen kertaan saanut kuulla pastori Annukka Lindbergin siunauspuheet. Perheenemo Aino Liimatainen,88v , suurta sukua oleva Kai Simelius, 81v sekä veteraani Lauri Tarkki, 90v  saateltiin selkeillä, sattuvilla vaikkakin erilaisilla, niin kutienkin niin yhdistävillä sanoilla viimeiselle matkalle.

Evankelisluterilainen kansankirkkomme ei kiitoksen sanoja ole viima aikoina kuullut; kritiikkiin on varmaan aihettakin ollut, mutta kirkko on joutunut väärinkin perustein syytettyjen penkille.
Kirkolla on tehtävä. Kokemani siunaustilaisuudet on hoidettu mallikelpoisesti. Kiitos siitä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!