Kauneuden tunteellinen tulkki Riita Alho 70 v

AlhoRiitta.jpg

Onnittelemme 70-vuotiasta Riitta Alhoa.

Samalla kiitämme häntä vuosia jatkuneesta harvinaisesta huomaavaisuudesta omasta ja monien muiden puolesta. Riitta on nimittäin onnistunut yllättämään monet kanssaihmisensä iloisilla  tervehdyksillä, joita hän huomaavaisesti ja vaivojaan säästämättä on milloin missäkin  muodossa toimittanut erittäin laajalle ystävä- ja tuttavapiirille. Muiden muistaminen on hieno hyve.

Riitassa on voimaa ja vaikutusta. Häneen luotetaan myös hänen vakaumuksensa vuoksi, ja niinpä hän seurakuntavaaleissa useasti ollut ääniharava, jonka avulla Ruusu-ryhmän ääntä on kuunneltu.

Riitta Alhon on pitkään ollut johtokuntamme varapuheenjohtaja ja naisjaoston vetäjä. Riitta on uudenaikainen osallistuja ja merkittävä vaikuttaja. Esimerkkinä voi mainita edellisen kaupunginjohtajan valinnan. Sosialidemokraattien kanta Timo Kvistin valintaan ratkaistiin yhdistyksemme yleisessä kokouksessa. Timon kanssa yhdessä työskennellyt Riitta perusteli Timon valintaa selkeästi ja asiallisesti. Yhdistyksen yleinen kokous kääntyi Riitan perusteluilla Kvistin kannalle ja niin sosialidemokraatit olivat valtuustossa yksimielisesti Timo Kvistin valinnan kannalla.

Alhot muuttivat nuorena parina puoli vuosisataa siiten Naantaliin Stenroosin Linnean ja Iivarin yläkertaan Pappilan mäelle. Sieltä heidän alamäki alkoi kulkien Presidentinkadun kautta Torikadun ja Katinhännän kulmaan.
Paljon vaivaa vaativa vanhan talon uudelleen rakentaminen on sanan mukaisesti puhjennut kukkaan pihaympäristönsä ansiosta. Kaikki palkinnot ansaittuaan Riitta on sittemmin puheenjohtajana vetänyt Naantali kotipihatoimikuntaa. Toimikunnan arvoa on noussut ja pihojen kaunistuksesta on tullut arvostettu harrastus. Uskon, että Riitta innostuksellaan ja omaa pihaa käyntikorttina pitäen on vaikuttanut tähän merkittävästi.

Riitta ja Urpo viihtyvät yhdessä. Matka Torikadulta torille ei ole pitkä, mutta aikaa siihen menee, kun vastaantulijat heidät yhtenään pysäyttävät. Lähidemokratia toimii esimerkillisesti. Sosialidemokraattinen liike tuntee suurta kiitollisuutta malliksi kelpaavasta työstä yhteisen asian puolesta. Omasta puolestani tiedän  ja arvelen, että viime kierrosten ajoilta myös Kantolan Ilkka on samaa miletä, että ilman heidän tukea eivät eduskunnan ovet olisi meille avautuneet.

Riitta on herkästi ja samalla vahvasti tunteva sekä kauneutta arvostava ihan tavallinen tapaus.

Riitan syntymäpäivänä 7.2.2014 NTY:n ja omasta puolestani
Mikko

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!