Kateudesta vihreä

”Vaikka puolueemme onkin syntynyt 80-luvulla, olemme tässä ajassa kiinni. Tunnistamme paremmin kuin mikään muu puolue, että Suomen sosiaaliturva, työelämän pelisäännöt ja elinkeinorakenne ovat täysin vanhentuneita. Olemme ainut puolue, joka on valmis tekemään tarvittavat uudistukset”, Niinistö julistaa.
Puheenjohtaja Ville Niinistö puhui Vihreiden puoluekokouksessa Lahdessa lauantaina.
Vihreät puoluekokouksessa: Sipilän hallitus rakentaa ”kotiäitiyhteiskuntaa”  15:50 

Hänen mielestään pääministeri  Juha Sipilän (kesk) ajama hallituspolitiikka on kiskaissut Suomen takaisin 1950-luvulle.

Vihreille kasvu on elinehto. Puolue oli suhteellisella laskutavalla viime eduskuntavaalien suurin voittaja, mutta se ei päässyt mukaan Sipilän suurten puolueiden hallitukseen. Sipilä huoli kumppaneikseen vain kokoomuksen ja perussuomalaiset. Sdp:n lisäksi kaikki pienet puolueet jäivät rannalle. HS 22.5.2016

Jo ennen muinoin vihreiden perustamisen aikoihin eduskunnan saunakerhon narsistilistan kärjillä komeilivat vihreät tasaväkisesti Paavo Väyrysen kanssa.
”Me muita älykkäämmät ja moraalisesta paremmat”– ajattelu on vahvasti iskostunut menestyshuumaiseen Ville Niinistöön. Vielä, kun on suurta sukua, ja kun tänään Itävallan presidentinvaaleissa tulee varma kakkossija, niin pääministeriä vähäisempää tavoitetta ei kannata asettaa.

Mutta tällä linjauksellaa vihreät julistavat olevansa vallanhaluinen tavallinen puolue. Siis sellainen, jollaista vastaan liike lähti politiikaan. Alkuajoista on jäljellä vain se, että siellä ollaan erimieltä kaikesta paitsi ydinvoimasta, puolueessa on stallaritaustasta Kokoomuksen puisto-osastoon. Kaikkia yksilöitä on ja aivan erityisesti  niitä, joilla leipä ole pelkästään pitkää usein myös sen syömistä varten on hopealusikka. Ja kasvu tuo lisää ylöspäin kurkottavia.

Olaan nyt oikeudenmukaisia ja sanotaan, että on siellä ympäristöaatteellisia ja sosiaalisia. Mutta sehän vahvistaa säännön.

Vihreille kasvu on elinehto, tosin  yllä olevassa lainauksessa viitataan puolueeseen. Mutta on aatteellekin käynyt niin, kasvun kirouksesta ei puhut julkisuudessa eikä muutoinkaan juurikaan politiikassa näy alkuaikojen markkinatalouden vääristymien kritiikkiä.

Juha Sipilä varmaankin mielellään jätti vihreät pois pilaamasta SSS-hallituksen linjaa. Helppoa tämä oli siksi, että Timo Soinin ego ei vihreää ekologiaa siedä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!