Kataistrofi on kotoutumassa Naantaliin

Naantalin valtuustossa oli päätettävänä paljon  puhuttu palvelustrategia. Ehdotuksessa oli pystytty rajoittumaan muutamiin kohtiin, joilla voisi olla toteutumismahdollisuuksia.

Palvelustrategian taustalla ja varjona käy  kuhina ulkoistammisesta, yksityistämisestä ja saneerauksista. Toivon ja pelon sekamelskaa. Kohteet, joissa näitä voisi esiintyä, jäivät selvitettäväksi esimerkkinä ruokahuolto ja siivous.
Näissä asioissa tullaan uskolla autuaaksi.
Positiivisesti ajatellen toivoisin, että palvelustrategian miettiminen kantaa hedelmää jo sinänsä. Niinkin on, kuten vs. Kaupunginjohtaja sanoi, ettei ole yhtä totuutta ja että etukäteen ei pitäisi tietää mitä tulemaan pitää.

Julkinen palvelutuotanto pärjää useimmissa, mutta ei ihan kaikissa kohdissa yksityisen kanssa. Kaikkein tyhmintä on rakentaa yksityinen monopoli ja siinäkään ei ole järkeä kuten vs. kaupunginjohtaja totesi, että ulkoistetaan  siten, ettei omassa organisaatiossa tapahdu mitään.

Paras on liian hyvää, voisi väännellä Jan Lindströmin esitystä. Jani muistutti omasta roolistaan strategian ehdottajan. Ja totta se onkin. Joskus on jopa syntynyt sellainen käsitys, että sillä asiat hoituvat IKÄÄN KUIN ITSESTÄÄN. Sippos Kallun vertaus siitä, että ollaan alkukaarteessa kymppitonni juoksussa on ehkä liiankin vähättelevä, mutta oikeampaa kuvaa välittävä.

Kokoomuksen tavoite  veroprosentin laskemisesta tällä vaalikaudella on hengenheimolaisuutta kokoomusnuorten avauksien kanssa, tarkoitan epärealistisuudessaan.

  • Ps.2  Jo aiemmin päätettyjen leikkausten takia kunnat joutuvat kiristämään verotustaan, arvioi Kuntaliiton toimitusjohtaja Kokoomusta edusatava  Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma Kunta.tv:lle 10.9.2103 ilmestyneen tiedotteen mukaan..


Kiinteistövero ei maistu Keskustalle huolimatta siitä, että maatalousmaista ei kiinteistöveroa peritä ja siitäkin huolimatta, että kiinteistöveron korotus oli Vanhasen hallituksen esityksiä. Taitaa vaan olla niin, että vähäiseen veronmaksuun tottuneet maatalousyrittäjät näkevät pienenkin veron suhteettoman suurena. Eikä sekään muuta asennetta, että tähän huviin osallistuvat myös ulkopuoliset vapaa-ajan asuntojen omistajat.

Wilhelm Junnila osaa puhua ilmeikkäästi. Hän on myös miettinyt asioita, nähnyt vaivaa ja perehtynyt asioihin.  Kataistrofi oli paljon kertova ilmaisu. Varmaan hänen jutuissaan on oikeistolaista pohjasävyä, mutta Ike Kanervaa lainaten se on harrastajamaista Kokoomuksen nuoriin verrattuna.

Kotouttaminen oli esityslistalla. Naantali on halunnut seudullista ratkaisua. Täällä on nimittäin pelätty ainakin puheissa, että omana järjestelynä homma tulisi liian kalliiksi. Juuri tämä oman toiminnan kalleus ja hankaluus on ollut argumenttina, kun Kokoomus on vastustanut pakolaisten ottoa.
Wilhelm Junnila näki asian päin vastaisena. Hänen mielestään tällaiset vähäiset pakolaismäärät voidaan hoitaa ihan hyvin omin voimin. Hän oli varmaankin hämmästynyt, kun mitään tukea esitykselle ei tullut porvari puolelta. Syy on edellä mainittu. Kun on monin vippaskonstein yritetty vastustaa pakolaisia, niin tällaisiin koukeroihin on ajauduttu. 

Sirpa Hagsberg muistutti Hyvinvointikertomuksen yhteydessä suuresta epätasa-arvoasiasta, eli terveyseroista, jotka näkyvät odotettavan eliniän eroissa. Sosioekonomisen luokituksen mukaan hyvinvointivaltion aikana alhaisemman viidenneksi elinikäodotteen ero ylimpään verrattuna on kaksinkertaistunut. Sitä ongelmaa on tarkemmin seurattava ja siihen on puututtava.

Ps. Kataistrofilla on monet kasvot. Hän kieltäytyi kommentoimasta Susanna Kosken johtamien nuorten kannaottoja. Se oli viisasta kahdesta syytä: hän oli Kiinassa ja toiseksi aikaisempien kannanottojensa vuoksi.  Koskea kehuvan mainosvideossa hän sanoo: Aina kun mä tapaan Suskin kanssa, tulee semmonen hyvä ja energinen fiilis , Seuraavalla kerralla taitaa olla jännitettä tarpeeksi mutta onko virtaa, sillä siitähän se energia muodostuu.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!