Kansainvälinen onnellisuuspäivä on tänään 20.3.2015

Kuparivuori20150318.jpg

Aurinko pimenee ja siitä mieleeni tulikin, että meidän koulun kympin tyttö Leena Vauhti Virtanen oli koulujen välisessä tietokilpailussa ja arvasi, että auringon pimennys on silloin, kun aurinko on kuun ja maan välissä.
Tasa-puolisuuden nimissä muistellaan myös, että vastasin itse samassa telkkarivisailussa, että linnulta puuttuu rintalasta. Niin me pudotimme Naantalin Yhteiskoulun jatkosta.  Emme olleet silloin onnellisia, mutta muistot tuollaisetkin ovat ajan myötä tulleet siedettävimmiksi. 

Onnellisuutta selvitetään Hesarinkin lainaamin tutkimuksin ja niinpä me suomalaiset pärjäämme tässäkin kisassa ihan hyvin ja tietenkin naiset taas meitä paremmin paitsi ihan ehtooelämän viimeisinä päivinä, jolloin miesharvinaisuudet kirivät kiinni.


Onnellisuutta etsitään. Politiikaltakin sitä odotetaan. Rakkauden edesmennyt runollinen saarnamies muisti onnellisuus aihetta vahvasti:


Ilkka Kantola, joka taas ihmisen parhaita ystäviä kuuntelijan taitojensa ansiosta kertoo onnellisuudesta: 

Itä-Suomen yliopiston professori Juho Saari on tutkinut aihetta. Kalevi Sorsa säätiön julkaisu - Onnellisuus. Tasa-arvoinen yhteiskunta lisää tyytyväisyyttä elämään, eli onnellisuutta. Tasa-arvoinen yhteiskunta on myös paras lääke yksinäisyyteen, joka on yksilölle erityisen tuhoavaa.
Tulotason nousu lisää aluksi onnellisuutta, mutta tietyn rajan jälkeen tyytyväisyys elämään ei enää kasva. Sosiaaliset ja kulttuuriset tarpeet ratkaisevat sitten enemmän.

Onnellisuuden eväät eivät ole kauppatavaraa, vaikka markkinoilla sellaista mielikuvaa luodaankin. Naiset sanovat, että moni yksinkertainen asia, kuten miehet, voivat aikaan saada onnen hetkiä. Kyllä naiset osaavat yllättää monipuolisuudellaan, kuten Tellervo Koivisto rakkauksiensa kohdetta Hesarin pakinassaan Juhannuksena 2010.

Rakastan työväenmarssia: "Eespäin, eespäin tiellä taistojen. . .". Sen suoma yhteisöllisyyden tunne alkaa lapsuudesta ja on kulkenut mukana koko pitkän elämän. Se on osa minua, osa identiteettiä, niin kuin pelto ja metsä.

Ja luulenpa, että tuo identiteetti ja siihen liittyvät asiat ovat tärkeitä turvallisuuden sellaisen tavallisen onnellisuuden perusteita.TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!