Tasan eivät käyneet onnen lahjat

  • Elinkeinoelämän Keskusliiton EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen mukaan työnantajapuolella ei ollut keskiviikkona palkkatunnustelujen katketessa tietoa siitä, että hallitus päättäisi kehysriihessä alentaa yhteisöveroa.
    - Toivoimme ja ajoimme yhteisöveron alentamista, mutta hallituksen päätöksestä meillä ei ollut etukäteen tietoa, sanoo Häkämies.
    Häkämies korostaa, että päätös tunnustelujen katkaisemisesta tuli palkansaajajärjestöjen puolelta eikä EK:lta.
    Häkämies sanoo kaikkien tiedossa kuitenkin olleen, että yhteisöverokysymys on esillä kehysriihessä.
  • SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen epäili blogikirjoituksessaan, että EK:n asenne palkkatunnusteluissa kiristyi yhteisöveron alentamista koskevan ennakkotiedon vuoksi.
    Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) kiisti lauantaina, että tieto hallituksen päätöksestä laskea yhteisöveroa olisi vuotanut työnantajapuolelle kesken työmarkkinatunnustelujen Yle 23.3.2013

Lapsellista kiistämistä.On epäinhimillistä ajatella, että tieto ei kulkisi. Liian moni oli siitä etukäteen tietoinen ja siksi olisi käsittämätöntä, jos Jyrki Kataisen paras tukimies olisi asiasta tietämätön.
Matti Tukiainen tietää, miten peli toimii. Se toimii kaikissa leireissä samalla tavalla: Salaisuus kerrotaan vain yhdelle kaverille kerrallaan.
Mutta ei se ole pointti. Pointti on se, että koko baletti pyöri Kokoomuksen käsikirjoituksen mukaisesti, ikävä kyllä.
Fantastista - en haluaisi - mutta on pakko sanoa.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!